Abarth 695 Biposto Record: geel en gelimiteerd

Abarth maakt de 695 Biposto – ‘de kleinste super car ter wereld’ – nog specialer met de introductie van de Biposto Record. Van deze uitvoering worden er slechts 133 gemaakt.

Abarth brengt een eerbetoon aan zijn oprichter Carlo Abarth, die 50 jaar geleden – op 57-jarige leeftijd – een bijzonder snelheidsrecord neerzette. De 695 Biposto Record komt in een oplage van 133 stuks op de markt en wordt alleen in de kleur Giallo Modena geleverd.

Bijzondere uiterlijke kenmerken zijn de donkergrijze portiergrepen, achterklepgreep en strips naast het logo aan de voorkant. Verder zijn er 695 Record-badges op de flanken aangebracht. Binnenin onderscheidt de Biposto Record zich met speciale tellers, sportstoelen met een koolstofvezel kuip en een typeplaatje met het productienummer.

Technisch is de Biposto Record nagenoeg gelijk aan de ‘gewone’ Biposto. Dus met 190 pk sterke 1.4 T-Jet-motor, een rolkooi (in plaats van een achterbank) achterin, Brembo-remmen, een uitlaatsysteem met titanium eindpijpen, extra lichte 18 inch wielen, instelbare raceschokdempers en polycarbonaat in plaats van glazen zijruiten. Het enige verschil is dat de Biposto Record niet de ‘dog ring’ raceversnellingsbak heeft, maar een gewone handbak.

De prijs van de Abarth Biposto Record bedraagt 55.450 euro. Dat is 5.500 euro meer dan de niet-gelimiteerde 695 Biposto kost. 

Tags: