Abarth Fuori Serie: ontwerp je eigen auto

Abarth introduceert op de autosalon van Parijs de Fuori Serie. Met dit personalisatieprogramma kun je een nieuwe Abarth 500 naar eigen inzicht ‘ontwerpen’.

Een Abarth is al een redelijk exclusief autootje maar de Fuori Serie gaat nog een stapje verder. Met dit nieuwe personalisatieprogramma kun je een nieuwe Abarth 500 helemaal zelf aankleden. Om te laten zien wat er mogelijk is toont het sportieve label van Fiat op de autosalon van Parijs een voorbeeld.

Een auto uit de Fuori Serie heeft altijd de 180 pk sterke 1.4 turbomotor onder de motorkap. Deze motorversie is niet leverbaar in de ‘gewone’ 500 Abarth. Om je een beetje wegwijs te maken in de vele mogelijkheden heeft Abarth twee collecties samengesteld: New Wave en Heritage. Die laatste grijpt terug naar ontwerpelementen uit het verleden, terwijl New Wave inspiratie opdoet bij moderne supercars. De Abarth 695 Fuori Serie die in Parijs staat is duidelijk ‘heritage’ en geeft een vette knipoog naar de Fiat Abarth 131 Mirafiori uit de jaren ’70.  

Naast de Fuori Serie zijn er door Abarth samengestelde Specialties, dit zijn de meest exclusieve uitvoeringen van Abarth. Daaronder valt bijvoorbeeld de al eerder aangekondigde 695 Edizione Maserati.

Tags: