Abarth komt met 695 Tributo Maserati

Na de Abarth 695 Tributo Ferrari volgt nu de 695 Tributo Maserati. De smakelijke ingrediënten zijn dezelfde, de uitvoering is anders.
Update: Het debuut is uitgesteld tot mei 2012. De Abarth 695 Maserati Edition – zoals het model officieel gaat heten – is voor het eerst te zien bij de race Mille Miglia 2012.

De gelimiteerde oplage van de Abarth 695 Tributo Ferrari krijgt een vervolg. Ditmaal wordt niet Ferrari geëerd maar Maserati. En dus staan niet de racekleuren geel en felrood centraal, maar chique donkerrood en grijs.

De kleur Pontevecchio Bordeaux komt uit het assortiment van Maserati en is opgebouwd uit drie lagen, die afhankelijk van de lichtinval een eigen tint afgeven. Het design van de 17 inch wielen is ook afkomstig van Maserati. De softtop van de cabrio is grijs en in het interieur zorgen zandkleurige lederen bekleding van Poltrona Frau en diverse logo’s voor een exclusieve sfeer.

De techniek van de 695 Tributo Maserati kennen we al van de Tributo Ferrari. De 1.4 T-Jet-motor produceert 180 pk. Speciale 305 mm grote Brembo-remschijven, verbeterde schokdempers en een speciaal uitlaatsysteem maken het rijtje technische aanpassingen compleet. Dat uitlaatsysteem zorgt ervoor dat de 695 boven de 3.000 tpm een Maserati-achtige sound produceert. Op de autosalon van Genève debuteert de exclusieve Abarth. Er worden 499 exemplaren van de Tributo Maserati gebouwd, de prijs is nog niet bekend.

Tags: