Abarth showt drie sportieve modellen

Op de IAA autobeurs in Frankfurt showt Abarth drie nieuwe modellen. De een is nog sportiever dan de ander.

De limited edition 500 Cabrio Italia is de eerste nieuwe Abarth die we over 2 weken te zien krijgen. De auto is in de kleur Abu Dhabi Blu gespoten. Hij is voorzien van een elektrisch te openen hardtop en getinte ruiten. De cabriolet kan maximaal 211 km/u bereiken en de 0-100 km/u-sprint afleggen in 7,4 seconden dankzij de 1.4 Turbo T-Jet motor van 160 pk en een handgeschakelde versnellingsbak. Toch verbruikt de Abarth gemiddeld maar 6,5 l/100 km.

Ook de Punto is getuned door Abarth. In SuperSport-uitvoering bereikt dit model maximaal 216 km/u. Vanuit stilstand kan de Abarth Punto SuperSport de 100 km/u in 7,5 seconden bereiken. De auto is voorzien van de 1.4 MultiAir-motor die 180 pk kan leveren bij 5.750 tpm. Het model is voorzien van diverse ‘Esseesse’-onderdelen en gespoten in tweetonige lak. De motorkap en het dak zijn matzwart.

De sportiefste nieuweling is de Abarth 695 Competizione, een limited edition van de 500. De twee rijmodi – ‘street’ en ‘track’ – verklappen dat deze straatlegale auto geschikt is voor op het circuit. De 695 Competizione heeft maar twee stoelen, een roll bar achterin, racepedalen en een stuurwiel met schakelpeddels. De peddels bedienen de Abarth Competizione electromechanische transmissie. Onder de motorkap ligt een 1.4 Turbo T-Jet 16v-motor die ‘meer dan 180 pk’ voort kan brengen. Abarth geeft nog geen prestaties prijs.

Alle drie modellen zijn uitgerust met lederen stoelen ‘Abarth Corsa by Sabelt’. Verder is het Abarth Blue&Me TM Map-satelietnavigatie systeem standaard in de drie nieuwe modellen. Natuurlijk ontbreken ook de nodige badges en ‘graphics’ niet om duidelijk te maken dat het om speciale uitvoeringen gaat. Op de prijzen moeten we nog even wachten.

Tags: