Abarth van twee naar vijf dealers

De Fiat Groep in Nederland breidt het aantal dealers voor het merk Abarth uit van twee naar vijf. Op drie nieuwe, ‘strategisch gekozen plaatsen’ kunnen voortaan de pittige Abarth 500 en Abarth Grande Punto worden aangeschaft en onderhouden.

Abarth breidt uit in Nederland. Voor de regio Amsterdam komt een ‘Galleria Amsterdam’ in stadsdeel Zuid-Oost. Dit dealerschap komt in handen van Van Kouwen. Klanten uit Noord- en Oost-Nederland kunnen terecht bij Wim Prins in Nunspeet. Vireo Auto, onderdeel van de Stern Groep, gaat klanten bedienen in Midden-Nederland.

De nieuwe dealers gaan in het eerste kwartaal van 2010 van start. Naast verkoop zullen ze reparatie en onderhoud verzorgen. Algemeen directeur Jan Flipsen van de Fiat Group Automobiles Netherlands zegt: “We zijn tevreden met de verkopen van Abarth tot nu toe. Maar als volwaardige organisatie, ook van een niche merk, moet je je afzet blijven vergroten.” Tot op heden zijn er twee Abarth-dealers, Nieuwkoop in Den Bosch en Van den Dungen in Veghel.

Het merk Abarth werd eind 2007 nieuw leven in geblazen. Sinds 2008 is het in Nederland actief. Er staan twee modellen in de Abarth-showroom: de Abarth 500 en de Abarth Grande Punto. Beide zijn gebaseerd op de Fiat-originelen maar ogen sportiever en rijden pittiger. De dealers verkopen tevens twee tuningkits, de Assetto en de EsseEsse, waarmee de twee modellen nog meer agressie uitstralen en power krijgen.

Tags: