Abarth viert jubileum met 500 Competizione-variant

Aanstaand weekend is het merk Abarth alweer een jaar actief in Nederland. Ter ere van dit jubileum wordt er een speciale uitvoering van de 500 Abarth verkocht: de Competizione-variant.

Sinds moederbedrijf Fiat de producten van huistuner Abarth tot apart merk bombardeerde, rijden er al aardig wat Abarth-versies rond van de Fiat 500 en in mindere mate van de Grande Punto. In Nederland opende Abarth de deuren op 18 juli 2008. Dat is aanstaande zaterdag alweer een jaar geleden.

Reden voor dealer Abarth Nieuwkoop in Den Bosch om een speciale uitvoering van de 500 Abarth op de markt te brengen. Het jubileummodel, de 500 Abarth Competizione, is te herkennen aan het dak gespoten in Night Black. Ook de 17 inch Competizione-wielen zijn in deze kleur gespoten. De flanken van de 500 Abarth Competizione hebben de speciale Abarth-striping in zwart.

Daarnaast is het interieur van de speciale 500 Abarth voorzien van extra’s. Het gaat om climate control, Blue & Me-navigatie en Insterscope hifi-audio met subwoofer. Verder is de 500 Abarth Competizione uitgerust met een sportinterieur. Dit is bekleed met leder en voorzien van het Competizione-logo.

De 500 Abarth Competizione kent een meerprijs van 3.000 euro ten opzichte van de reguliere 500 Abarth. Daarmee komt de prijs van het jubileummodel op 24.995 euro. De auto is alleen verkrijgbaar in Nederland. Er worden slechts tien stuks van de speciale uitvoering vervaardigd.

Tags: