Abarth viert MotoGP-succes Yamaha met 595 Yamaha Factory Racing

De Spaanse MotoGP-rijder Jorge Lorenzo is afgelopen weekend wereldkampioen geworden. Abarth is sponsor van het winnende Yamaha-team en komt met een speciale uitvoering om het succes te vieren.

Abarth feest als sponsor van het Yamaha Factory Team mee na de behaalde wereldtitel in de MotoGP, met een speciale uitvoering van de Abarth 500. De 595 Yamaha Factory Racing werd eerder dit jaar al onthuld maar gaat nu in de verkoop. De prijs bedraagt 25.595 euro.

De Abarth 595 is voor de gelegenheid voorzien van een nieuw luchtfilter, wielophanging en dempers van specialist Koni, kortere veren van het merk Eibach en een Record Monza uitlaatsysteem van Abarth. Het vermogen van de 1.4 T-Jet-motor is verhoogd van 140 naar 160 pk. De 595 Yamaha Factory racing is uitgevoerd in de kleuren van de racemotor van het Yamaha-team, maar is ook verkrijgbaar in vijf andere kleuren. De wielen zijn altijd matzwart. Verder is de auto te herkennen aan de Yamaha Factory Racing-badge achterop.    

De koningsklasse van motorsport kende een zinderende finale afgelopen weekend op het circuit van Valencia. De Spanjaard Jorge Lorenzo pakte uiteindelijk de titel, met vijf punten meer dan zijn teamgenoot Valentino Rossi. Het Yamaha-team haalde zowel de constructeurs- als coureurstitel binnen. 

Tags: