Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition: Nederlands tintje

Alfa Romeo komt in samenwerking met Circuit Park Zandvoort met de 4C CPZ Track Edition. De oplage is gelimiteerd tot twintig stuks.

Alfa Romeo presenteert een speciale editie van de 4C, alleen voor de Nederlandse markt. De oplage van de in samenwerking met Circuit Park Zandvoort samengestelde 4C CPZ Track Edition is twintig stuks. Elke koper krijgt een certificaat met daarop de handtekening van de directeur van het circuit in Zandvoort, Prins Bernhard van Oranje.

De 4C Track Edition is net als elke andere 4C van koolstofvezel gemaakt, maar de speciale uitvoering laat dat nog meer zien – onder andere op de spiegelkappen, het dak (bij de coupé), de rollbar (bij de Spider) en diverse interieurdelen. De stoelen zijn bekleed met lederen en microvezelbekleding. Andere onderscheidende elementen zijn de titaniumkleurige wielen (voor 18 inch en achter 19 inch groot) met daarachter rode remklauwen en de speciale CPZ Track Edition-badges op de voorschermen. Als optie is de 4C Track Edition te verkrijgen met een extra koelgat aan de zijkant, voor de versnellingsbak. Daarmee is de 4C nog meer geschikt voor gebruik op het circuit.

Om de circuitaspiraties van de CPZ-editie kracht bij te zetten, is elke auto voorzien van een rondetimer die op basis van GPS werkt en circuits in Europa herkent. Het apparaatje is gekoppeld aan de diagnosestekker van de auto en kan daardoor ook relevante auto-informatie tonen.

Elke koper krijgt een rijvaardigheidstraining op Circuit Park Zandvoort. De prijs van de 4C CPZ Track Edition bedraagt 77.450 euro, dat is 4.500 euro meer dan de standaard 4C kost. Voor de Spider CPZ Track Edition rekent Alfa Romeo 88.350 euro.      

Tags: