‘Alfa Romeo Giulia Coupé met 640 pk op komst’

Opnieuw zijn er geruchten over de komst van een coupé op basis van de Giulia. Dit keer zijn ze wat meer concreet, want Alfa Romeo zou werken aan een hybrideversie met een vermogen van 640 pk.

Sommige geruchten zijn bijna te mooi om waar te zijn. Niet nader genoemde bronnen hebben tegen tijdschrift Autocar gezegd dat Alfa Romeo werkt aan een coupé-uitvoering van de Giulia met 640 pk.

De geruchten over de komst van het coupémodel gaan al langer, maar dat Alfa Romeo een 640 pk sterke superversie zou ontwikkelen is nieuw. Het merk gaat hiervoor de ERS-techniek uit de Formule 1 gebruiken. Het hybridesysteem wordt vooral gebruikt om de prestaties te verbeteren, al is het lagere verbruik natuurlijk mooi meegenomen.

Volgens Autocar komt Alfa Romeo met twee motorversies met ERS. De sterkste heeft de 2,9 liter V6-motor uit de Giulia Quadrifoglio als basis en daarnaast komt er een variant met de 2.0 viercilinder benzinemotor. Die zou een vermogen van zo’n 345 pk produceren. Eind dit jaar moet de auto onthuld worden.

Tags: