De zeven uitspattingen van Jeep voor de Easter Jeep Safari

Jeep heeft zijn zeven concept cars voor de Easter Jeep Safari gepresenteerd. De meeste modellen hebben de nieuwe Wrangler als basis.

Het jaarlijkse Jeep-feestje in de Amerikaanse staat Moab komt er weer aan. De Easter Jeep Safari is de verzamelplek voor Jeep-liefhebbers en het moment waarop het merk diverse studiemodellen laat zien. Allerlei ideeën worden op deze manier voorgelegd aan de meest trouwe klanten. De zeven studiemodellen van de Easter Jeep Safari 2018 zijn: de 4Speed Concept, Wagoneer Roadtrip Concept, Sandstorm Concept, B-Ute Concept, Nacho Jeep Concept, Jeepster Concept en de J-Wagon Concept.

4Speed Concept

De 4Speed Concept is een soort van buggy op basis van de Wrangler. Diverse onderdelen zijn gemaakt van koolstofvezel om gewicht te besparen. De achterbank is verwijderd, dat scheelt ook weer gewicht. De 4Speed is ingekort om grotere aanloop- en afrijhoeken mogelijk te maken en de 37 inch terreinbanden zorgen ervoor dat de verbouwde Wrangler zo’n beetje elk terrein aan kan.

Sandstorm Concept

Ook op basis van de Wrangler is de Sandstorm Concept. De vering is aangepast en de vooras naar voren gezet om de meest extreme terreinomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Deze pick-up heeft een 6,4 liter V8-motor aan boord.

Nacho Jeep Concept

De prijs voor de leukste naam gaat naar de Nacho Jeep Concept. Die naam dankt het studiemodel aan de kleur Nacho Yellow. De Wrangler is verder opgetuigd met een extreme verlichtingskit. De kleur van de leds aan de achterkant geven de status van het terrein aan. De auto is verder voorzien van onder andere een speciale motorkap en 37 inch terreinbanden.

Jeepster Concept

Een Wrangler als eerbetoon aan de Jeepster uit 1966, dat is Jeepster Concept. Het model ontleent zijn kleuren aan het origineel. Andere bijzonderheden zijn het verlaagde dak en de kleinere voorruit. De portieren zijn de helft kleiner gemaakt, alleen het onderste deel is overgebleven. Mocht je het je afvragen: de Jeepster Concept heeft geen ramen.

J-Wagon Concept

De laatste concept car op basis van de Wrangler is de J-Wagon Concept. Dit studiemodel moet de chique kant van de Wrangler laten zien, met z’n donkere kleuren, getinte ramen en glad afgewerkte koets.

B-Ute Concept

De Renegade is de basis van de B-Ute Concept. Deze auto is aangekleed met nieuwe en toekomstige onderdelen van Mopar, het accessoiremerk van Jeep. Daarnaast zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd aan de voor- en achterkant, wellicht een voorbode van de facelift die er binnenkort aan komt.

Roadtrip Concept

De laatste concept car is een bijzondere, want op basis van de Wagoneer. Dit model komt  uit de jaren ’70. Het studiemodel heeft de originele koets maar is onderhuids voorzien van nieuwe techniek. Volgens Jeep moet de Roadtrip Concept herinneringen oproepen aan vroegere familievakanties in Yellowstone National Park.

Tags: