Dit is het achterlicht van de vernieuwde Jeep Renegade

Jeep onthult woensdag op de autoshow van Turijn de vernieuwde Renegade. De subtiele uiterlijk wijzigingen zijn niet het belangrijkste nieuws… Dat zijn namelijk de compleet nieuwe benzinemotoren.

Deze week presenteert Jeep de vernieuwde Renegade. De uiterlijke wijzigingen omvatten in ieder geval vernieuwde achterlichten, zoals op de teaserfoto is te zien. We verwachten ook een update van de koplampen, bumpers en grille, maar geen rigoureuze wijzigingen.

Het belangrijkste nieuws van de vernieuwde Renegade ligt onder de motorkap. Jeep krijgt als eerste merk van Fiat Chrysler Automobiles de nieuwe generatie GSE-turbobenzinemotoren. Het gaat om een 1.0 driecilinder met 120 pk en een 1.3 viercilinder met 150 en 180 pk. Deze zogenaamde Firefly-motoren vervangen de 1.6 E-Torq en de 1.4 MultiAir krachtbronnen.

Jeep maakte vorige week bekend dat de dieselmotoren langzaam worden uitgefaseerd. Wat dat betekent voor de vernieuwde Renegade is nog niet bekend. Op dit moment levert het merk meerdere versies van de 1.6 en 2.0 dieselmotoren in de compacte SUV.

Tags: