Eerste foto’s nieuwe Jeep Compass

Hier is de nieuwe Jeep Compass! Het volledig nieuwe model komt in de tweede helft van 2017 naar Nederland.

Jeep komt met de eerste foto’s van de nieuwe Compass. De auto beleeft zijn publieksdebuut in november op de autoshow van Los Angeles en komt in de tweede helft van volgend jaar naar ons land. Daarmee keert de naam Compass na korte afwezigheid terug in de showrooms.

Jeep belooft dat de Compass de ‘beste 4×4-capaciteiten’ in zijn segment biedt. Dat geldt speciaal voor de Trailhawk-uitvoering (foto 1), die wordt uitgerust met intelligente terreinsystemen en een grotere bodemspeling heeft. Jeep gaat de nieuwe SUV aanbieden met 17 verschillende combinaties van motoren en versnellingsbakken. Welke versies er naar Nederland komen maakt het merk later pas bekend. Naast de ‘efficiënte aandrijflijnen’ heeft de nieuwe Compass volgens Jeep ‘geavanceerde technologie’ aan boord en biedt het nieuwe model een sterk verbeterde rijdynamiek ten opzichte van het vorige model.

Het design van de nieuwe Compass heeft trekjes van zowel de Renegade (de raamlijn), de Cherokee (de lijnen in de flanken) en de Grand Cherokee (de grille en koplampen), gecombineerd met nieuwe designelementen (de chromen lijn die over de zijkanten en achterkant loopt).

Tags: