DE STOERE UTILITY VEHICLE VAN FIAT

Fiat 500X Cross

Fiat 500X Cross SUV, de stoere compacte SUV. De 500 Cross SUV in een compromisloos avontuurlijke stijl. Een échte cross-over met verschillende aandrijfmogelijkheden voor verharde en onverharde wegen. Speciale allroad-bumpers met beschermplaten. Matverchroomde details & Specifieke 500X Cross Look. Een moderne, compacte SUV met stoere offroad-details en de looks waarmee de Fiat 500 de wereld heeft veroverd. Verkrijgbaar in 12 exclusieve kleuren.

fiat-500x-interieurINTERIEUR & COMFORT

Een compacte SUV met stoere looks. Ruim interieur afgewerkt met hoogwaardige materialen en exclusieve details. Vijf comfortabele zitplaatsen voor iedereen die u mee wilt nemen in grijze stof met zwart eco-leder. Aan onderzijde afgevlakt sportstuurwiel (optioneel verwarmbaar) en instrumentenpaneel met drie ronde klokken en 3,5-inch infodisplay. Verrassend veel ruimte (350 liter tot 1000 liter met achterbank volledig neergeklapt), praktisch in gebruik.

TECHNOLOGIE

Een kleurentouchscreen van 5 of 6,5 inch, bedieningstoetsen op het stuurwiel, spraakbediening, Bluetooth®, audiostreaming, eco:Drive™: het Uconnect™-infotainmentsysteem brengt alle audio- en communicatietechnologie aan boord van de 500X samen in één gebruiksvriendelijk systeem. Voor ware audioliefhebbers is de 500X ook verkrijgbaar met een Beats Audio™ premium hifi-systeem. Met negen luidsprekers en een versterker van ruim 500 watt staat dit systeem garant voor een weergaloos krachtig, maar tegelijkertijd ook kristalhelder geluid.

 Easy Entry & GoEASY ENTRY & GO

Instappen en wegrijden: dankzij het Easy Entry & Go-systeem hoeft u daarvoor de sleutel niet eens uit uw zak te halen.

BI-XENON KOPLAMPEN

De lichtbundel van de bi-xenon-koplampen wordt automatisch aangepast aan de intensiteit van het omgevingslicht en het verkeer. In combinatie met het heldere xenonlicht zorgt dat voor optimaal zicht onder alle rijomstandigheden.

PARKEERSENSOREN EN ACHTERUITRIJ-CAMERA

Parkeersensoren en een achteruitrijcamera maken manoeuvreren en inparkeren van de 500X kinderlijk eenvoudig. Bij achteruit uitparkeren wordt u voor langsrijdend verkeer gewaarschuwd door middel van de Rear Cross Path Detection-functie, een onderdeel van het Blind Spot Assist-systeem.

WEGLIGGING

Dankzij de gerichte toepassing van hogesterktestaal voor de carrosserie heeft de 500X een bijzonder hoge torsiestijfheid. In combinatie met de geavanceerde MacPherson-wielophanging voor de voor- en achterwielen zorgt dit voor een zeer goede handling en wegligging. Niet alleen op de weg, maar ook in het terrein.

Fiat 500X Cross Off-road

DRIVE MOOD SELECTOR

Met een simpele draai aan de ‘Drive Mood Selectorâ„¢ kunt u het rijgedrag van de auto aanpassen aan uw stemming of de rijomstandigheden. U hebt daarbij de keuze uit drie verschillende ‘drive moods’:

  • Auto: Comfortabel rijgedrag en laag brandstofverbruik
  • Sport: Directe respons op gas-, rem- en stuurcommando’s voor sportieve rijstijl
  • Traction: Maximale grip bij gladheid, op slechte wegen of in ruw terrein

VEILIGHEID

Het brake control systeem maakt gebruik van radar- en videosensoren om te waarschuwen voor een dreigende botsing wanneer een te groot snelheidsverschil wordt waargenomen met een langzamer rijdende voorligger. Wanneer de bestuurder zelf niet ingrijpt, activeert het systeem automatisch de remmen om een botsing te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken. Blind Spot Detection bewaakt constant de dode hoek aan de zijkant van de auto en waarschuwt de bestuurder met oplichtende symbolen in de buitenspiegels wanneer hier een ander voertuig wordt waargenomen. Bij achteruit wegrijden uit een parkeervak waarschuwt het systeem ook voor haaks van opzij naderende voertuigen. Lane assistent waarschuwt de bestuurder wanneer deze mogelijk onbedoeld (zonder de richtingaanwijzers te bedienen) van rijstrook wisselt. Behalve met een waarschuwingssymbool in het instrumentenpaneel wordt de bestuurder ook geattendeerd doordat het stuurwiel extra weerstand biedt tegen stuurbewegingen in de ongewenste richting. Adaptieve cruise control maakt gebruik van radartechnologie om behalve een constante kruissnelheid ook een veilige afstand tot voorliggers te handhaven. (Niet beschikbaar voor versies met 1.6 16v benzinemotor en 1.3 MultiJet-dieselmotor.)

Voor een optimale passieve veiligheid is de 500X standaard uitgerust met zes airbags: twee dualstage frontairbags, twee zijairbags en twee gordijnairbags. De ESC elektronische stabiliteitsregeling houdt de auto bij plotselinge uitwijkmanoeuvres en bij gladheid perfect bestuurbaar. Voor een maximum aan actieve veiligheid beschikt het systeem over aanvullende functies als ASR/MSR, Hill Holder, ABS+EBD, ERM en DST.