Prijs nieuwe model vanaf:€ 9.950,-

Leaseprijs vanaf: € 257,50 per maand

Zoek een Fiat Fiorino op voorraad

Nieuw Occasion Totale voorraadlijst

Compact van buiten, ruim van binnen

Ruim en veelzijdig
2,5 m³ nuttige laadruimte

Wendbaar en compact. De nieuwe Fiorino is de ideale stadsbestelwagen dankzij compacte buitenafmetingen: lengte 3957 mm en breedte 1716 mm.

Met zijn regelmatige, bijna vierkante vorm is de laadruimte verrassend veelzijdig. Hij is 1523 mm lang, 1205 mm hoog en 1473 mm breed, met een vrije breedte tussen de wielkasten van 1046 mm. Laadvolume: 2.5 m³.

Toegankelijkheid van laadruimte
In- en uitladen in een handomdraai

De laadruimte is gemakkelijk toegankelijk via: Twee asymmetrische achterdeuren achterdeuren (40/60) die tot 180° kunnen worden geopend en een laadopening bieden van 1140 mm op het breedste punt bij een hoogte van 1040 tot 1060 mm. De handige zijschuifdeur met een maximum breedte van 644 mm en een hoogte van 1041 mm. Een tweede zijschuifdeur is – al naar gelang de modeluitvoering – standaard of optioneel leverbaar.

Dankzij de ergonomische, verticale handgreep is de schuifdeur gemakkelijk met zowel de linker- als de rechterhand te openen. De laaddrempel van de nieuwe Fiorino bedraagt slechts 527 mm.

FUNCTIONALITEIT
Oplossingen die de nieuwe Fiorino nog praktischer en efficiënter maken

Tussenschot

De cabine is door een vast tussenschot van de laadruimte gescheiden. Dit tussenschot is standaard voorzien van een ruit, maar kan als optie ook in een geheel dichte uitvoering worden geleverd.

fiat-fiorino-Partitions1_bigAangepast laadvermogen. De versies met benzinemotor zijn op bestelling leverbaar met een laadvermogen van 500 kg.

Onafhankelijk vergrendelbare deuren. De deuren van de laadruimte en de cabine kunnen onafhankelijk van elkaar worden vergrendeld, waardoor de laadruimte normaal kan worden gebruikt terwijl de cabine is afgesloten. Dit zorgt voor een betere beveiliging tijdens het laden en lossen.

fiat-fiorino-functionality_bAndere praktische oplossingen

Laadruimteverlichting/looplamp. Voor extra gemak bij het in- en uitladen kan de laadruimte optioneel worden uitgerust met een uitneembare binnenverlichting die ook als looplamp kan worden gebruikt. Daarnaast is de laadruimte leverbaar met een 12V-stroomaansluiting (optie).

Maatwerkoplossingen voor elk gebruiksdoel. De nieuwe Fiorino is een model dat zich perfect leent om te worden aangepast voor speciale doeleinden, zoals koeltransport, taxi, politie-auto en servicewagen.

PRESTATIES
Klein van stuk, maar groot in prestaties

Compleet programma Euro 6-motoren

Benzine, diesel of aardgas: kies de motor die perfect bij uw rijsituatie en wensen past. Het motorenaanbod omvat uitsluitend Euro 6-motoren. Stuk voor stuk prettige en stille krachtbronnen die uitstekende prestaties combineren met lage bedrijfskosten (voor zowel brandstof als onderhoud), betrouwbaarheid en milieubewustzijn.

ComfortMatic

fiat-fiorino-cambio_bigDe ComfortMatic is een geautomatiseerde versnellingsbak (MTA) die het bedieningsgemak van een automaat combineert met de directe respons en precisie van een handgeschakelde versnellingsbak. Op bestelling leverbaar in combinatie met de 1.3 16v MultiJet II Ecojet-dieselmotor van 70 kW (90 pk).

Door optimale keuze van de schakelmomenten biedt deze geavanceerde transmissie bovendien hogere prestaties bij een lager brandstofverbruik.

De ComfortMatic-transmissie kent drie bedieningsstanden:

  • Automatic: voor normale rijomstandigheden
  • Automatic/Economy: schakelkarakteristiek afgestemd op een zo laag mogelijk brandstofverbruik
  • Manual: handmatige sequentiële bediening

Draaicirkel

Keren in een straatje van 10 meter breed. Met een draaicirkel van slechts 9,95 m is de nieuwe Fiorino net zo wendbaar als een gemiddelde personenauto.

Het avontuur tegemoet met Traction plus

Grip en veiligheid, ook in zwaar terrein. De nieuwe Fiorino Adventure is bedoeld voor iedereen die voor werk of hobby wel eens onverharde wegen opzoekt of ‘s winters de bergen intrekt. Deze speciale versie is verkrijgbaar in combinatie met de 1.3 MultiJet II-dieselmotoren en biedt de volgende extra’s:

Traction Plus, een elektronisch sperdifferentieel om tractieverlies in situaties met weinig grip te voorkomen. Speciale 15” M+S-banden; Voorbumper met beschermplaat aan onderzijde; Brede zijskirts; Carterbeschermplaat; Aangepaste wielophanging voor grotere bodemvrijheid;

Traction Plus vergemakkelijkt o.a. het wegrijden op een ondergrond met weinig grip:
Het systeem zorgt dat het aandrijfwiel met de minste grip wordt afgeremd, zodat het koppel wordt overgebracht naar het wiel dat nog voldoende grip heeft. Het systeem kan bij dreigend tractieverlies en snelheden tot 50 km/h worden ingeschakeld door het indrukken van een knop op het dashboard. Bij hogere snelheden verhoogt Traction Plus de stabiliteit en veiligheid op dezelfde manier als een ESP-systeem.

fiat-fioriono-dashboard

COMFORT
Gebruiksgemak, comfort en veiligheid op hoog niveau

Infotainment

De nieuwe Fiorino is verkrijgbaar met een Uconnect 5” Radio-infotainmentsysteem met 5-inch kleurentouchscreen, Bluetooth, audiostreaming, mp3-speler, USB-aansluiting en Aux-ingang, en bedieningstoetsen op het stuurwiel. Het Bluetooth handsfree-systeem maakt veilig telefoneren zonder de handen van het stuurwiel te hoeven nemen mogelijk. Het systeem is ook verkrijgbaar met een geïntegreerd navigatiesysteem.

Opbergruimte en functionele extra’s
Genoeg opbergmogelijkheden voor een opgeruimde werkplek

Dankzij de talrijke opbergvakken in het dashboard en de portierpanelen is er volop plaats voor persoonlijke bezittingen, werkdocumenten en andere voorwerpen zoals een 1-literfles, A4-blocnote of tablet. Het vernieuwde dashboardkastje is extra ruim, zodat er een laptop in past. De middenconsole bevat een bekerhouder, 12V-stroomaansluiting en een innovatieve USB-lader van 5V. De handige, opklapbare documenthouder (optie) is ideaal om bijvoorbeeld afleveringsbonnen of wegenkaarten binnen handbereik te houden.

Klimaatregeling
Altijd een optimaal binnenklimaat

Een handmatig bediende airconditioning met pollenfilter is standaard op de SX en Adventure en als optie leverbaar op de Actual en Basis. Alle modeluitvoeringen zijn standaard uitgerust met een effectief werkend ventilatiesysteem met vier verstelbare luchtroosters in het dashboard. Voor een gelijkmatige luchtverdeling en een snelle ontwaseming van de ruiten beschikt de nieuwe Fiorino over niet minder dan acht uitstroomopeningen.

VEILIGHEID
Optimale bescherming voor uzelf en uw lading

Carrosserieconstructie
Een veilige werkomgeving

Inzittendencompartiment vormt een onvervormbare veiligheidskooi: kreukelzones aan de voor- en achterzijde absorberen de energie bij een eventuele botsing. Ruim bemeten bumpers zonder scherpe randen: bieden optimale bescherming bij botsingen met lage snelheden. Stootstrips op de zijkanten van de carrosserie: kunnen eenvoudig worden vervangen zodat de reparatiekosten bij een schade laag blijven.

Airbags en veiligheidsgordels
Optimale bescherming voor zowel de bestuurder als andere inzittenden

Driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers Frontairbag aan bestuurderszijde (standaard) en bijrijderszijde (optioneel).

Remsysteem
Effectief, duurzaam en betrouwbaar

Standaard is de Fiorino uitgerust met:
Schijfremmen op de voorwielen en trommelremmen op de achterwielen. ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling): voorkomt blokkeren van de wielen bij krachtig afremmen en verdeelt de remkracht optimaal over de voor- en achterwielen

ESP
Elektronische stabiliteitsregeling

Voorkomt uitbreken in kritieke situaties en zorgt ervoor dat het voertuig onder alle omstandigheden bestuurbaar blijft. Met Hill-Holder: vergemakkelijkt het wegrijden tegen een helling door automatisch de juiste remkracht te leveren zonder dat de handrem hoeft te worden gebruikt.