DE SPORTIEVE ZUINIGE AUTO

Fiat Punto Sport

De Fiat Punto is een sportieve hatchback met een eigenzinnig karakter en Italiaans design. De Punto is ruim van binnen en modern van buiten. Standaard leverbaar met 5 deuren en voorzien van een sportieve en zuinige TwinAir Turbo 100.

De Punto spreekt iedereen aan, met zijn interieurs die stijl combineren met comfort, met zijn karakteristieke, vooruitstrevende lijnen, met zijn elegante en sportieve stijl. De Punto spreekt iedereen aan omdat hij de Punto is.

620x372_punto_paraurti_posteriore_A NEW GENERATION

De Punto heeft een nieuwe look, uniek en eigentijds stijlvol. De harmonieus vormgegeven voorbumper, in carrosseriekleur, geeft hem een vlotte en moderne uitstraling.

De luchtinlaten boven en onder de bumper vormen samen een trapeziumvormig geheel, terwijl de in de bumper geïntegreerde richtingaanwijzers de sportieve lijnen van de carrosserie benadrukken.

SPORTIEVE ELEGANTIE

De achterbumper, ook in carrosseriekleur, heeft eveneens een nieuw design. Het mistachterlicht en achteruitrijlicht bevinden zich nog steeds in het onderste deel, maar ze hebben een wat langgerektere vorm gekregen en volgen de vormen van het bumperoppervlak. Centraal op de achterklep prijkt het nieuwe Punto-logo.

KLEURENTHERAPIE

Glory White, Rock ‘n Roll Blue, Crossover Black, Exotica Red, Tech House Grey en Underground Grey. Schud de saaiheid af en kies een van de 6 sprankelende nieuwe kleuren van de Punto. In welke kleur wil jij je nieuwe Punto?

Fiat Punto Sport

IEDER Z’N EIGEN KLIMAAT

Met de dual-zone automatische airconditioning kunnen jij en je medereizigers de temperatuur apart instellen.

ComfortDRESSCODE

Stoer of chique? Zwart met rood, zwart met grijs of gewoon helemaal zwart? Maak je keuze uit de nieuwe bekledingsstoffen voor de Punto: comfortabele stof met rode of grijze stiksels, zwarte stof of comfortabel zwart leer.

TECHNOLOGIE

De meest vooruitstrevende technologie op de markt en alle veiligheid en bescherming die je nodig hebt. Je reis start hier en hij start met de Fiat Punto.

START&STOP-SYSTEEM

Start&Stop is het intelligente systeem dat de bedrijfs- en brandstofkosten van je Punto tot een minimum beperkt.

Hoe werkt het? Het systeem schakelt bij korte stops in het verkeer, bijvoorbeeld bij het wachten voor een rood verkeerslicht, tijdelijk de motor uit en start deze automatisch weer zodra het koppelingspedaal wordt ingedrukt.

Standaard op alle versies van de Punto (m.u.v. de Natural Power).

SFiat Punto TechnologieOCIAAL NETWERK

Blue&Me TomTom LIVE maakt het je makkelijk onderweg: handsfree bellen, muziek afspelen en de allernieuwste navigatietechnologie met een hele reeks handige diensten, waaronder specifieke functies van Twitter, Tripadvisor en Expedia.
Kortom, alles wat je nodig hebt om je sociale netwerk te onderhouden!

ECO:DRIVE. JE PERSOONLIJKE RIJSTIJLTRAINER

Fiats pc-applicatie Eco:Drive helpt je om schoner te rijden én brandstof en geld te besparen. Het programma analyseert je rijstijl en beoordeelt die met een score, de Eco:Index. Aan de hand van gerichte tips kun je vervolgens werken aan het verbeteren van je Eco:Index, waarbij de software je vorderingen bijhoudt. Durf jij de uitdaging aan?

VEILIGHEID

7 AIRBAGS, 7 KEER VEILIGER.

Veiligheid moet vanzelfsprekend zijn en is dat ook op de Punto, dankzij zijn complete airbagsysteem.

Het airbagsysteem van de Punto bestaat uit:

  • Frontairbags voor bestuurder en passagier (standaard)
  • 2 gordijnairbags (standaard)
  • 2 zijairbags (optie)
  • Een knieairbag voor de bestuurder (optie)

7 airbags, 7 keer veiliger, 7 keer meer vrijheid.

ABS + EBD & ESP

Zorgt voor een zo kort mogelijke remweg en houdt de auto bestuurbaar bij plotseling krachtig afremmen. IJzel op de weg of een verkeerd ingeschatte bocht? ABS met Electronic Brakeforce Distribution (EBD), standaard op alle versies, garandeert meer controle bij krachtig afremmen, terwijl het optionele ESP-systeem de auto bij plotselinge uitwijkmanoeuvres bestuurbaar houdt.

Soepel wegrijden tegen een helling op? De in het ESP-systeem geïntegreerde Hill Holder-functiezorgt ervoor dat de remmen na het loslaten van het rempedaal nog enkele fracties van een seconde in aangrijping blijven om te voorkomen dat de auto terugrolt.

ANTI-WHIPLASH

Bij de Punto is aan alles gedacht. Tot de uitgebreide veiligheidsuitrusting van de Punto behoren ook hoofdsteunen met een anti-whiplash-functie op de voorstoelen die bij een kop-staartbotsing het risico op een whiplash aanzienlijk verkleinen.