Gelekt: Jeep Gladiator is Wrangler Pick-up

Dat een pick-upversie van de Jeep Wrangler aanstaande is beschouwden we als publiek geheim. Met de eenvoudige vormgeving van het basismodel in gedachten is het ook niet moeilijk om je voor te stellen hoe iets dergelijks eruit kan zien. Toch is the real thing uiteindelijk wat je wilt en net als de onthulling echt bijna daar is… is ‘ie er al. Dit is, gelekt en wel, de Wrangler Pick-up. Vanaf nu officieel bekend als Jeep Gladiator.

Het Amerikaanse Jeep Gladiator Forum is geheel gewijd aan geruchten rond deze pick-up. Na het jarenlang delen van allerhande Photoshops en spyshots kun je je voorstellen dat de nood er inmiddels aardig hoog was. De via het forum gelekte beelden zijn naar eigen zeggen afkomstig van de officiële perssite van het FCA-concern. Bij Jeeps moederbedrijf zagen ze snel hun fout in, want inmiddels zijn de foto’s alweer lang en breed verdwenen.

Op de foto’s zien we een Crew Cab-uitvoering met ruimte voor passagiers. Jeep noemt ‘m expliciet, waardoor we erop kunnen rekenen dat er ook een korte variant met twee zitplaatsen verschijnt. Het ontwerp is precies wat je verwacht van een Wrangler pick-up: de voorzijde is precies z’n donor terwijl achterop een grote, losse laadbak is geplaatst. 

Met de Gladiator belooft Jeep ongeëvenaarde prestaties in het terrein. Puur afgaand op het uiterlijk zou dat best eens meer dan bluf kunnen zijn, want met z’n grote bodemvrijheid oogt de Gladiator als een serieuze terreinwagen. Hij is een maatje kleiner dan de bestverkochte Amerikaanse Pick-up, de Ford F150, en laat zich daardoor beter vergelijken met de net iets bescheidenere Ford Ranger.

Samen met de foto’s zijn er ook wat technische specificaties uitgelekt. Zo wordt de Gladiator direct leverbaar met een 3,6 liter metende benzinemotor en in 2020 met een 3,0-liter zescilinder diesel. De 2,0-liter viercilinder turbomotor uit de nieuwe Wrangler zal ongetwijfeld ook leverbaar worden en voor Europa een interessantere optie zijn. Of het model daadwerkelijk de oversteek maakt naar onze kant van de plas is nog onbekend. 

Voor de officiële onthulling zullen we moeten wachten op de Los Angeles Auto Show eind deze maand, wellicht horen we dan ook meer over de plannen om het model buiten de Verenigde Staten te leveren.

Tags: