Genève 2010: wat we verder zagen – deel 1

Primeurs als de Volkswagen Touareg, Mazda 5, Volvo S60 en Alfa Romeo Giulietta eisen veel aandacht op in Genève. Een ronde door de beursgangen levert echter een schat aan kleinere maar niet minder interessante primeurs op.

Eén van de fraaiste conceptcars van de autosalon vinden we bij Pininfarina. De 2uettottanta is een eerbetoon aan de Alfa Romeo Spider Duetto uit de jaren ’60, ter ere van de tachtigste verjaardag van het designhuis en de honderdste verjaardag van Alfa.

Cadillac is in Genève weer helemaal terug. Na het faillissement van Kroymans zat het merk zonder Europese importeur maar nu gaat GM de import zelf verzorgen. Met de CTS Coupé hoopt het merk een mooie rentree te maken.

Abarth had twee aardige nieuwtjes op de autosalon. De Punto kreeg een facelift en een nieuwe MultiAir-motor en de 500 is er voortaan ook als cabriolet.

Een opvallende aanwezige op het ‘tunerplein’ in Genève is de King Saud University. Studenten van deze universiteit in Saudi Arabië ontwierpen op basis van de Mercedes G-Klasse de Gazal 1 Concept. De auto die in Genève staat rijdt nog niet maar later dit jaar wordt er een werkend prototype gepresenteerd.

In de categorie supercars treffen we bij Koenigsegg de Agera aan, die op de CCX gebaseerd is maar een onderscheidend design heeft. Een bruut van een motor, een fraai interieur en een spectaculair uiterlijk zijn de belangrijkste kenmerken. De specs: 910 pk, 0-100 km/u in 3,1 seconden en een topsnelheid van 390 km/u. Ook fraai is de Pagani Tricolore, die een zichtbare koolstof carrosserie heeft, gecombineerd met blauwe lak en titanium.

Bufori is een Maleisisch merk dat bij het grote publiek onbekend is. In Genève toont Bufori een nieuw model, toepasselijk Geneva genaamd. Onder de dubieuze carrosserie schuilt een bekende motor: de 6,1 liter V8 van Chrysler met 430 pk. De Geneva gaat in juni in productie en is ook in Europa verkrijgbaar.

Tags: