Geruchten over komst Abarth 500X zwellen aan

Abarth wil de komende jaren twee nieuwe modellen uitbrengen, dat was al bekend. De geruchten dat een van de twee de 500X is worden steeds sterker.

De komst van de Abarth 500X lijkt een kwestie van tijd. Abarth wil de komende jaren uitbreiden met twee nieuwe modellen. Dat maakte de Paolo Gagliardo, de CEO van het merk, onlangs al bekend. Hij noemde daarbij slechts een naam, de geruchten dat het andere model de 500X is worden steeds sterker.

De twee meest logische concurrenten, de Mini Countryman John Cooper Works en de Nissan Juke Nismo RS, hebben beide 210 pk. De Abarth krijgt een vermogen dat bij die waarden in de buurt komt te liggen. Welke motor het merk daarvoor gaat gebruiken is nog niet bekend. Abarth haalt nu maximaal 190 pk uit de 1.4 MultiAir-motor die in de 500 ligt en zal dus mogelijk naar een grotere motor moeten kijken om een nog hoger vermogen te realiseren. De 1.8 turbomotor uit de Giulietta van zustermerk Alfa Romeo is de meest logische kandidaat.

De andere nieuwe Abarth is de 124 Spider, die onlangs werd onthuld als Fiat. Een eerste versie van de Abarth-versie is zelfs al getoond aan een klein groepje dealers. Het is aannemelijk dat de Abarth 124 Spider en 500X dezelfde motor krijgen.   

Tags: