Hier zijn ze, de zeven bizarre Jeeps van de Moab Easter Jeep Safari

Elk jaar in de week voor Pasen komen Jeep-liefhebbers bijeen in Moab voor de Easter Jeep Safari. Ook dit jaar presenteert het merk zeven bizarre concept cars voor het evenement en dit zijn ze.

Maak kennis met de Jeep Grand One, Safari, Quicksand, Trailpass, Switchback, CJ66 en Luminator. Deze zeven studiemodellen geven dit jaar de Moab Easter Jeep safari kleur. Ze zijn te bewonderen vanaf volgende week, in de Amerikaanse plaats Moab in Utah.

De Grand One viert de 25ste verjaardag van de Grand Cherokee met een moderne interpretatie van de Cherokee uit 1993. Met 18 inch wielen, een ‘vintage’-interieur en grotere bodemspeling met terreinbanden krijgt het oude ontwerp nieuw elan.

De Jeep Safari is zoals de meeste studiemodellen op de Easter Jeep Safari gebaseerd op de Wrangler. De deuren en stijlen zijn doorzichtig gemaakt, zodat de passagiers tijdens safaritochten makkelijker wild kunnen spotten. De achterste stoelen kunnen een kwartslag naar het raam gedraaid worden. Met ritsen zijn er openingen in de panelen te maken, voor frisse lucht. Uiteraard beschikt de Jeep Safari over uitzonderlijke terreinvaardigheden, zo is onder andere de wielbasis verkort om op de lastigste plaatsen te kunnen komen.

De meest opvallende concept car is de Quicksand, een ‘snelle, luidruchtige en leuke hotrod’, bedoeld om mee door de woestijn te crossen. Het interieur is zeer eenvoudig, met kuipstoelen en een rolkooi. Iets minder bizar is de Jeep Switchback, die is volgehangen met accessoires uit het Jeep Performance Parts-programma. Ook zijn er onderdelen van huisleverancier Mopar aangebracht. Alle aankleding op de Switchback is nu al verkrijgbaar of wordt dat binnenkort.

De CJ66 is gebaseerd op de vorige generatie Wrangler, maar dan voorzien van de koets van een klassieke Wrangler uit de jaren ’60. Het mooiste ligt onder de motorkap: een 5.7 V8-motor die door Mopar is getuned naar 383 pk. De Jeep Luminator heeft ook de Wrangler als basis en zoals de naam al zegt draait het bij deze auto om licht. Overal zijn leds aangebracht: onder de auto om rotsen te verlichten, aan de voorkant en het dak voor het verkennen van de omgeving en aan de achterkant om andere auto’s te kunnen waarschuwen.

De Jeep Trailpass zet de nieuwe Compass in het zonnetje. Hij is uitgevoerd als terreinvaardige Trailhawk, maar dan nog een beetje extremer gemaakt.

Tags: