Interieur Jeep Wrangler nu ook te zien

Jeep laat ons binnengluren met een foto van het interieur van de nieuwe Wrangler. We weten steeds meer over de nieuwe generatie terreinwagen, die ook als hybride komt.

Begin november kregen we de eerste foto’s te zien van de buitenkant van de nieuwe Jeep Wrangler. Nu vindt Jeep het tijd voor de binnenkant. De Wranglers binnenkant ziet er, zoals verwacht, nog altijd solide uit. Maar dan wel een stuk moderner. 

Natuurlijk speelt infotainment een veel grotere rol dan bij de vorige generatie 10 jaar terug. Daarom zien we knoppen voor onder meer de spraakbediening aan het stuur, het touchscreen voor het UConnect-infotainmentsysteem en een digitaal schermpje tussen de toerentellers. 

Het tweede dat opvalt is de toevoeging van kleur. Het deel van het dashboard met de ventilatieroosters is uitgevoerd in dezelfde tint als de exterieurlak. Dat frist het geheel direct op. De kleur komt subtiel terug in details, zoals in de stiksels van het zwarte leder. Kopers kunnen straks kiezen tussen een softtop en hardtop. Het dak blijft geheel te verwijderen.

Meer weetjes

Hoewel het Amerikaanse merk de specificaties van de nieuwe Wrangler nog altijd stil houdt sijpelen steeds meer nieuwtjes door. Zo is nu bekend dat het model niet alleen zal verschijnen als tweedeurs Wrangler en vierdeurs Wrangler Unlimited, maar in een later stadium nog meer nieuwe ‘open air’ varianten krijgt. 

Iets anders dat we binnen een aantal jaar kunnen verwachten is een hybride Wrangler. In onder meer een interview met AutoExpress bevestigt CEO Michael Manley de komst. “Dit platform is toekomst-proof. […] We hebben die plannen en we hebben de technologie”, aldus de topman. Hij belooft meer nieuws hierover later dit jaar bekend te maken – waarschijnlijk eind deze maand wanneer de Wrangler debuteert op de Los Angeles Auto Show. 

Tags: