500X onthuld!

Fiat 500X onthuld tijdens gezellige VIP-avond

Tekst: Bob Kroese

Drie, twee, één… De spanning stijgt en langzaam glijdt het doek van de auto af. Op de VIP introductie-avond van Mobility Group Haaker Heemstede draait om één ding: de nieuwe Fiat 500X.

De nieuwe Fiat 500X komt eraan en dat is reden voor een exclusief feestje. Daarom organiseerde Mobility Group Haaker een VIP-avond voor klanten en andere genodigden.

Om kwart voor zeven druppelen de eerste gasten binnen, ze worden onthaald met een glaasje prosecco-bubbels. De ster van de avond, de nieuwe Fiat 500X, staat dan nog onder het doek maar er is genoeg te zien in de showroom. Bijvoorbeeld in de hoek waar fraaie Italiaanse overhemden en vesten van Cavallaro zijn te bewonderen en kopen. Of winnen, maar daarvoor moeten de bezoekers wél raden hoeveel kledingstukken er in een klassieke Fiat 500 liggen.

Bij een VIP-avond horen lekkere drankjes en hapjes. Al snel is het dringen geblazen voor een kopje heerlijke Italiaanse koffie. In afwachting van de onthulling genieten de gasten van Italiaanse delicatessen zoals kazen en vleeswaren. Ook taart mag natuurlijk niet ontbreken. Zittend aan een tafeltje, met een wijntje en een kaasje, wanen de gasten zich op een terras in Rome. Zelfs de kasseien op de showroomvloer ontbreken niet. Het goede Italiaanse leven, muzikaal omlijst door de aanwezige DJ.

Maar alle lekkernijen ten spijt, er is maar één ster vanavond en die wordt om een paar minuten over half acht onthuld. Dan is het inmiddels gezellig druk, auto’s van gasten staan tot ver voorbij het pand van Mobility Group Haaker geparkeerd. Het moment is daar. Stilte. Een verkoper neemt het woord. “Het wordt een mooie avond, maar het kan ook niet mis gaan met zo’n prachtige auto.” Hij bedankt iedereen voor de aanwezigheid, terwijl alle ogen inmiddels gericht zijn op het zwarte doek dat over de auto heen ligt.

Drie… twee… één… Het doek wordt door de trotse verkopers van de auto af getrokken en een glimmend rode 500X komt tevoorschijn. Applaus. En meteen is het dringen geblazen. Iedereen wil de auto van dichtbij bekijken en erin zitten. Lovende reacties: “Hij ziet er leuk uit”, zegt een dame. “Jammer dat we niet meteen mogen rijden”, vult iemand anders aan. Gelukkig kunnen de gasten zich direct inschrijven voor een proefrit en de geïmproviseerde proefritagenda zit ook snel vol.

De ruim 200 bezoekers beproeven als ware autojournalisten de auto. Een dame gooit het portier dicht “Kijk, dat klinkt solide”, zegt ze tevreden. De toeter werkt! Die heeft toch altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mensen. Een man van middelbare leeftijd kijkt vanaf de zijkant toe. “Ik heb Fiat-bloed in me, dit is al de tweede introductie van de 500X die ik bezoek. Maar deze is veel gezelliger en drukker dan de andere”, merkt hij op.

Een dame staat met een glaasje wijn in haar handen bewonderend naar de 500X te kijken: “Ik vind het echt een hele mooie auto. Hij is ook zo groot, ze hadden hem beter 750X kunnen noemen.” Haar vriendin vult aan: “Ik weet niets van auto’s, maar ik vind het belangrijk dat een auto er stevig uitziet en aanvoelt. Dat vind ik zo goed aan de 500 die mijn dochter heeft, maar deze 500X heeft dat ook.”

Terwijl het Peroni bier, de rode wijn en het San Pellegrino-water gretig aftrek vinden praten de gasten na over de 500X. De belangrijkste nieuwe Fiat in jaren weet de handen op elkaar te krijgen. Het wordt binnenkort weer een stuk gezelliger op de weg!


Tags: