Introductie Jeep Cherokee uitgesteld tot maart 2014

Jeep heeft het softwareprobleem in de nieuwe Cherokee opgelost. Het merk kan binnen 10 dagen starten met de levering van de auto’s in de Verenigde Staten. In Nederland moeten we geduld tot maart hebben.

Jeep kan eindelijk beginnen met het leveren van de 23.000 geproduceerde Cherokee’s. Die stonden al maanden te wachten op een softwareupdate, omdat de computer die de samenwerking tussen de negentraps automaat, het nieuwe 4WD-systeem en de motor regelt niet optimaal werkte. Het probleem is nu opgelost, maar alle auto’s worden door Jeep afzonderlijk getest. Het merk wil niets meer aan het toeval overlaten.

Bronnen dicht bij het vuur bevestigen tegenover Automotive News dat de eerste auto’s nu binnen 10 dagen worden geleverd in de Verenigde Staten. Dat is twee maanden later dan gepland. De problemen betekenen ook dat de Nederlandse marktintroductie is uitgesteld tot maart. Een woordvoerder van importeur bevestigt: “We hebben besloten om de Jeep Cherokee op de autosalon van Genève te laten debuteren. Aansluitend staat hij bij de dealer.”

Debuteren? Ja, de nieuwe Cherokee is nog niet in Europa gepresenteerd sinds de Amerikaanse onthulling in maart vorig jaar. Prijzen van de nieuwe Cherokee zijn nog niet bekend, we verwachten ze begin 2014 te kunnen melden.

Tags: