Jeep bevestigt productplan: zes nieuwe modellen in 4 jaar tijd

Fiat heeft haar nieuwe plannen voor de V.S. bekend gemaakt. Daarin staan ook de bijgewerkte plannen voor Jeep – die ook voor Europa gelden. Veel verrassingen zijn er niet maar voor de volledigheid nemen we toch alles even met je door.

Fiat en Chrysler hebben hun vernieuwde plannen voor de V.S. op tafel gelegd. Daarin staat ook het bijgewerkte plan voor Jeep. En dat komt gelukkig overeen met de plannen die Jeep eerder voor Europa presenteerde. Er komen in 4 jaar tijd zes nieuwe modellen, al moeten we op de meeste daarvan wachten tot 2015 en 2016.

Dit jaar wordt interessant. De Grand Cherokee krijgt een facelift, op de autoshow van Detroit eerder deze maand onthulde Jeep het vernieuwde model. Ook de Compass krijgt dit jaar een make-over, voordat ‘ie in 2015 vervangen wordt door een nieuw model. Belangrijkste nieuws dit jaar is de komst een nieuwe D-segment SUV, oftewel de opvolger van de Cherokee die hier al enige tijd niet meer leverbaar is. Het nieuwe model komt hier wel weer in de showrooms te staan.

In 2014 verschijnt zoals eerder bevestigd een nieuw compact model van Jeep, dat gebruik maakt van Fiat-techniek en in Italië gebouwd gaat worden. Dan komt 2015, waarin de nieuwe Compass verschijnt en nog een ander nieuw model. Welke dat is vertelt Jeep nog niet maar de kans is groot dat het om een nieuwe zevenzits SUV gaat, die aan de bovenkant van het gamma komt. Voor 2016 staan er nog twee nieuwe modellen op de planning, waarvan de volgende generatie Grand Cherokee er één is.

Tags: