Jeep bouwt vijf spectaculaire concept cars op basis Wrangler

Het jaarlijkse evenement Easter Jeep Safari in de Amerikaanse plaats Moab komt er weer aan. Traditiegetrouw presenteert het merk daar vele bijzondere studiemodellen. De Wrangler dient in de meeste gevallen als basis.

Jeep presenteert tijdens de vijftigste editie van de Easter Jeep Safari in Moab vijf studiemodellen op basis van de Wranger. Alle concept cars zijn bijzonder terreinwaardig, bijvoorbeeld door de instelbare rijhoogte en speciale assen.

De meest spectaculaire is de gifgroene Trailcat, met 707 pk sterke 6.2 V8-motor. Voor dit studiemodel heeft Jeep de wielbasis van de Wrangler met 30 centimeter opgerekt. De auto heeft de kuipstoelen uit de Viper van zustermerk Dodge en heeft terreinbanden met een diameter van maar liefst 39 inch.

De Trailstorm heeft een schutkleur, zodat ‘ie opgaat in het ruige landschap in de Amerikaanse staat Utah. 37 inch terreinbanden zorgen voor veel grip en de deuren zijn ‘afgezaagd’, zodat de bestuurder en passagiers een goed uitzicht rondom hebben.

De Jeep Shortcut valt juist op, vanwege zijn felrode kleur. Dit model is een knipoog naar de CJ-7, de voorganger van de Wrangler. Het merk heeft speciaal daarvoor de klassieke stijlelementen van die auto gemodelleerd op het chassis van een Wrangler. Ook het interieur is klassiek, door de ruitbekleding op de stoelen.

Het militaire verleden van Jeep diende als inspiratiebron voor de Crew Chief. Met dit degelijke studiemodel kunnen andere auto’s weggesleept worden. De stalen bumpers, speciale schokdempers en 40 inch banden zorgen ervoor dat de Crew Chief op plaatsen kan komen waar andere auto’s vastlopen.

Ook de FC 150 is een vette knipoog naar het verleden. Het is een remake van het vrachtwagentje dat Jeep tussen 1956 en 1965 produceerde. Het studiemodel is gebouwd op het chassis van een Wrangler en heeft een 4.0 motor.  

Zoals elk jaar zullen er geen directe productiemodellen voortkomen uit de  concept cars op de Easter Jeep Safari, maar dienen ze als inspiratie bij de ontwikkeling van nieuwe uitvoeringen en accessoires.

Tags: