‘Jeep Cherokee als basis voor Maserati SUV’

Het platform van de nieuwe Jeep Grand Cherokee dient mogelijk als basis voor een SUV van Maserati. Het merk gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met het onderstel.

“Het nieuwe onderstel van de Jeep Grand Cherokee is stijver en multifunctioneler dan we dachten.” Dat zegt Sergio Marchionne, topman van zowel de Fiat- als Chrysler groep. Hij wil onderzoeken of het mogelijk is om een Maserati-model te ontwikkelen op basis van het Jeep-platform.

De ontwikkeling van het platform, nog in samenwerking met Mercedes, heeft ‘veel tijd en moeite’ gekost. Marchionne wil daarom het maximale eruit halen. Als het project levensvatbaar is dan duurt het zo’n twaalf tot achttien maanden om de auto daadwerkelijk op de markt te brengen. In het officiële productplan van Maserati is geen SUV opgenomen. Wel liet het merk in 2003 al eens de Kubang conceptcar (foto) zien.

Ook Alfa Romeo zou een SUV op basis van de Grand Cherokee kunnen krijgen. Voor Alfa staan er twee SUV’s in de planning, een compact model in 2012 en een middelgroot exemplaar in 2014. Die eerste wordt ontwikkeld op het onderstel van de Giulietta.

Tags: