Jeep Cherokee keert terug in 2014

Jeep komt in 2014 met een nieuwe Cherokee op de markt. Om verwarring met de Grand Cherokee te voorkomen krijgt ‘ie waarschijnlijk een andere naam.

In het productplan van Jeep stond ‘ie al: de opvolger van de Cherokee. Dit model verdween hier eerder dit jaar van de markt maar hij komt terug in 2014. Een hooggeplaatste medewerker van Jeep heeft tegenover de website Car and Driver meer informatie over de Cherokee losgelaten.

De SUV zal meer richting crossover gaan, om tegemoet te komen aan de veranderende wensen van de klanten. Hij wordt schoner, zuiniger en sportiever, dus. Dat wordt mede mogelijk gemaakt omdat de Cherokee op een verlengde en verbrede versie van het platform van de Alfa Romeo Giulietta komt te staan.

Het motorenaanbod wordt een mix van Amerikaanse en Italiaanse techniek. De 1.8 turbomotor uit de Giulietta vindt zijn weg naar de Cherokee. De bekende 2.4 benzinemotor – die onder andere in de Compass ligt – wordt gemoderniseerd met MultiAir-techniek van Fiat en uiteraard is de nog verse 3.6 V6 Pentastar uit de Grand Cherokee ook van de partij. Of de Cherokee ook daadwerkelijk zo gaat heten is nog maar de vraag. Dat ‘ie hier de naam Liberty krijgt – net als in de V.S. – is waarschijnlijker.

Tags: