Jeep Compass krijgt nieuw familiegezicht

De Jeep Compass ondergaat een flinke facelift. Het merk plakt de neus van de nieuwe Grand Cherokee op de Compass en heeft bovendien de rij-eigenschappen verbeterd.

De Jeep Compass krijgt het nieuwe familiegezicht van Jeep. De wat sullig ogende ronde koplampen maken plaats voor het nieuwe front dat Jeep voor het eerst op de nieuwe Grand Cherokee toepaste. Aan de achterkant zijn de optische wijzigingen minder rigoureus, het blijft bij vernieuwde achterlichten met LED-techniek.

Jeep kan in het begeleidende persbericht maar niet vaak genoeg herhalen dat de Compass nu op z’n grote broer lijkt. De vernieuwde SUV heeft verder in kleur meegespoten dakrails en er zijn nieuwe 17- en 18 inch lichtmetalen wielen beschikbaar. Het interieur is voorzien van een nieuw stuur, nieuwe bedieningselementen hier-en-daar en nieuwe bekledingsstoffen.

Onderhuids zag Jeep ruimte voor verbetering van de stuurinstallatie en de ophanging. Gevolg is dat de Compass nu betere rij- en stuureigenschappen heeft en bovendien toegenomen terreinkwaliteiten. Om dat laatste kracht bij te zetten biedt Jeep de auto aan met twee off-road optiepakketten. Zuiniger is de nieuwe gefacelifte Compass ook maar hoeveel dat is naar de Europese maatstaven is nog niet bekend. In de V.S. levert Jeep de auto met 2.0-motor van 158 pk en een 2.4 van 172 pk, beide benzinemotoren. Voor Europa komt daar nog een 2.0 dieselkrachtbron bij.

Tags: