Jeep Compass Night Eagle Liberty Edition

75 jaar geleden speelde de klassieke Jeep een rol in de bevrijding van ons land. Laat zien dat je daar trots op bent en koop de ‘limited edition’ Jeep Compass Night Eagle Liberty Edition.

Eén van de vijf belangrijkste werktuigen waarmee de Tweede Wereldoorlog gewonnen werd, zo schreef generaal Eisenhower ooit, waren de Jeep-terreinwagens. Het Amerikaanse merk dat nog altijd bestaat viert 75 jaar vrijheid in Nederland met de Jeep Compass Night Eagle Liberty Edition. Alleen verkrijgbaar in Nederland en beperkt tot slechts honderd exemplaren. 

Op de Liberty Edition vind je allerhande zwarte accenten: op de mistlamp-omlijsting, portiergrepen, lichtmetalen velgen, de bekende grille en het dak. Ook in het interieur is het prijs, daar hebben het console en de bekleding een zwarte afwerking. Standaard zijn onder meer UConnect Live-infotainment met Apple CarPlay en Android Auto, dual-zone airco, viervoudig verstelbare lendensteunen in de stoelen en adaptieve bochtverlichting. 

Waar je wellicht nog het meest trots op kunt zijn is de speciaal voor deze editie ontworpen badge. Daarin is het logo van het Nationaal Comité 4 en 5 mei verwerkt. Bestel je de 130 pk turbovariant met handgeschakelde zesbak, dan begint de prijs bij 35.900 euro. Vanaf 38.500 euro heb je een 150 pk turbobenzinemotor en automatische DDTC-transmissie.

De SUV heeft een maximaal trekgewicht van 1.750 kg. Bij aanschaf ontvang je 5 jaar kilometervrije garantie, inclusief 5 jaar pechhulp. Kun je vanwege de coronacrisis niet naar de dealer, dan brengt Jeep de auto thuis voor een proefrit. Zo houd het merk je ook vandaag de dag vrij om te gaan en te staan waar je wilt. 

Tags: