Jeep Gladiator komt eind 2020 naar Europa

Jeep brengt de Gladiator, de pick-up op basis van de Wrangler, pas eind 2020 naar Europa. Het merk gaat de auto hier leveren met een 3.0 V6-dieselmotor.

Jeep toont de Gladiator deze week, tijdens een merkevenement in Italië, voor het eerst aan het Europese publiek. Het merk grijpt de gelegenheid aan om meer informatie bekend te maken over de uitrol van het nieuwe model in Europa. Geduld is het toverwoord, want pas eind volgend jaar start het merk van de verkoop van de Gladiator.

De pick-up wordt in Europa leverbaar met 3.0 V6-dieselmotor, die 260 pk vermogen en 600 Nm koppel heeft. De Gladiator kan daarmee een aanhanger van maximaal 2.722 kilo trekken en heeft een laadvermogen van 725 kilo. De dieselmotor is gekoppeld aan een achttraps automaat.

De Gladiator heeft altijd een dubbele cabine, dus met achterdeuren en een achterbank. Het merk gaat de pick-up in drie uitvoeringen leveren: Sport, Overland en Rubicon. Die laatste is de ultieme off-roadvariant, met terreinbanden, de meest uitgebreide 4×4-techniek en een stalen achterbumper.

Of de auto in Nederland in aanmerking komt voor een fiscaal aantrekkelijk grijs kenteken is nog niet bekend.  

Tags: