Jeep Grand Cherokee S Limited heeft prijs

Jeep voegt een nieuwe uitvoering aan het assortiment van de Grand Cherokee: de S Limited. De prijs is nu bekend: 87.990 euro.

De Grand Cherokee S Limited is volgens Jeep ‘speciaal voor de Europese markt ontwikkeld’. Dat is niet helemaal waar, de S Limited is afgeleid van de Altitude-uitvoering die het merk in de Verenigde Staten voert. Dat maakt de S Limited niet minder indrukwekkend.

Deze speciale uitvoering – die debuteerde als studiemodel op de autosalon van Genève in maart – heeft 20 inch hoogglans zwarte wielen. Dat is niet het enige glimmend zwarte accent, ook de daklijsten, koplampranden, grille en spoilers zijn hoogglans zwart. De ramen lijken dat ook te zijn dankzij het gebruik van ‘deep tint sunscreen glass’. In het interieur zijn koolstofvezel inlegstukken te vinden, op het dashboard en de portieren. Verder heeft de S Limited een sportstuur, aluminium pedalen en kuipvormige stoelen die met leder en suède zijn bekleed.

De uitrusting is weldadig, met onder andere een Harman Kardon audiosysteem dat 825 watt vermogen via 19 speakers de auto in blaast. Over blazen gesproken, onder de motorkap ligt een 3.0 V6 turbodieselmotor met 241 pk vermogen. De prijs van de Grand Cherokee S Limited is vastgesteld op 87.990 euro.

Tags: