Jeep Grand Cherokee SRT8 toont spierballen

Jeep toont spierballen op de autoshow van New York. Het merk onthult er de Grand Cherokee SRT8 met 465 pk. En ja, hij komt ook naar Nederland.

Onvervalste Amerikaanse V8-power: dat is de nieuwe Grand Cherokee SRT8. Het sportieve topmodel uit de Cherokee-reeks is terug met meer vermogen en een lager verbruik. Het vermogen is met 20 pk toegenomen tot 465 pk, het koppel bedraagt 630 Nm en dat is 61 Nm meer dan voorheen. Jeep zegt dat het brandstofverbruik op de snelweg met 13 procent is afgenomen.

De 6,4 liter achtcilinder is standaard gekoppeld aan een vijftraps automaat, die met flippers aan het stuur ook zelf te schakelen is. Accelereren van 0 naar 100 km/u is binnen 6 seconden gepiept en de monster-SUV bereikt een topsnelheid van 250 km/u.

Als onderdeel van Jeeps SelecTrac-systeem kun je de dempers, differentiëlen, het schakelgedrag en de gasrespons naar eigen wens instellen in vijf standen: Auto, Sport, Tow (voor het trekken van aanhangwagens), Track en Snow. Zowel van binnen als buiten is de Grand Cherokee behoorlijk aangekleed, zo zijn bijvoorbeeld 20 inch wielen met Pirelli-rubber standaard. Wanneer de auto naar Nederland komt en wat ‘ie gaat kosten is nog niet bekend.

Tags: