Jeep Grand Wagoneer komt, maar wel later

De geruchten over dat het project Jeep Grand Wagoneer is afgeblazen kloppen niet. De luxe SUV komt, maar wel wat later dan gepland. Reken op 2019 of 2020.

De Jeep Grand Wagoneer blijft de gemoederen bezig houden. Een nieuwe, luxe topmodel boven de Grand Cherokee staat al jaren op het verlanglijstje van het merk maar een prestigeproject moet serieus aangepakt worden. Eerder al gingen er geruchten dat het project Grand Wagoneer zou zijn afgeblazen, maar die kloppen niet. Wel komt de auto later, hebben toeleveranciers van Jeep verklaard aan Automotive News.

Een directe reden wordt er niet gegeven, al is de complexe ontwikkeling (en de kosten die dat met zich meebrengt) een van de oorzaken. De Grand Wagoneer wordt nu tegelijkertijd met de nieuwe generatie Grand Cherokee ontwikkeld, om kosten te besparen. Je moet rekenen op een onthulling eind 2019 of in de loop van 2020, terwijl de auto oorspronkelijk stond ingetekend voor 2018.

Jeep liet in oktober nog een glimp zien van het nieuwe model op een dealerpresentatie. Of het merk toen al iets bekend heeft gemaakt over de aangepaste planning is niet bekend.

Tags: