Jeep komt met zeven concept cars naar Moab Easter Jeep Safari

Jeep organiseert traditiegetrouw elk jaar in het Amerikaanse Moab de Easter Jeep Safari, een evenement voor Jeep-liefhebbers. Het merk neemt ook dit jaar weer zeven nieuwe concept cars mee.

Het is bijna Pasen en dus maken we ons op voor zeven knotsgekke concept cars van Jeep. Ze zijn begin april te bewonderen op de Moab Easter Jeep Safari. De onderdelen van sommige concept cars zijn al verkrijgbaar via het Jeep Performance Parts-programma.

Jeep Chief

Deze in Vintage Ocean Blue uitgevoerde Jeep is een eerbetoon aan de vierkante Cherokee uit de jaren ’70. Hij is gebaseerd op de Wrangler en heeft een wit dak, verwijderbare zijkanten en een grille die doet denken aan die van de klassieke Jeep Wagoneer. Het interieur heeft een Hawaii-thema, dat op z’n zachtst gezegd opvallend is.    

Jeep Staff Car

Deze Jeep brengt een ode aan militaire Jeep-voertuigen, waarbij functie voor vorm gaat. De Staff Car heeft geen deuren of B-stijlen en is voorzien van een canvas dak. Zowel het interieur als de buitenkant is uitgevoerd in de kleur sandstorm. De stalen wielen zijn voorzien van 35 inch terreinbanden.

Jeep Wrangler Africa

De Wrangler Africa is de ultieme safari-Jeep. Hij heeft ruimte voor extra uitrusting, zoals brandstoftanks. De stalen voorbumper is verhoogd, zodat de aanloophoek nog groter is dan bij de gewone Wrangler. Een speciale coating op de wagenvloer en het plafond beschermt het interieur tegen weer en wind. Net als de Staff Car is de Wrangler Africa voorzien van enorme 35 inch terreinbanden.

Jeep Grand Cherokee Overlander

Dit is de ultieme kampeer-Jeep. Hij is voorzien van een uitklapbare tent op het dak en moet ‘de ruige kant van de Grand Cherokee’ laten zien. De voorkant van de Overlander is speciaal voor deze uitvoering ontworpen en de auto beschikt over extra verlichting en bodembescherming.

Jeep Renegade Dessert Hawk

Ook de kleinste Jeep onderging een speciale behandeling voor de Moab Easter Jeep Safari. Hij werd voorzien van een selectie van onderdelen uit het Jeep Performance Parts-programma en van huistuner Mopar. Op de motorkap is een landkaart aangebracht.

Jeep Cherokee Canyon Trail

Deze uitvoering viert de prijs van ‘beste 4×4-auto’ die is toegekend door een Amerikaans tijschrift. Extra bodembescherming moet die titel kracht bijzetten, de motorkap is matzwart gemaakt en voorzien van een landkaart.

Jeep Wrangler Red Rock Repsonder

De zevende concept-Jeep is misschien wel de meest opvallende. Deze pick-up-Wrangler is uitgevoerd in de kleur Vibrance Responder Red en voorzien van 37 inch banden. De stalen bumpers voor en achter laten zich niet snel tegenhouden door obstakels en mocht het toch misgaan, dan zijn er een brandblusser en een eerstehulpkit aan boord.

Bekijk alle speciale Jeeps in de fotoreportage.

Tags: