Jeep modeljaarupdates

Jeep frist alle modellen op voor het komend modeljaar. De grootste vernieuwingen zijn te vinden bij de Jeep Grand Cherokee en Cherokee. 

Daarentegen zijn de aanpassingen op de Wrangler Unlimited en Renegade beperkt. Voor laatstgenoemde is voortaan Keyless Go standaard op alle uitvoeringen. Optioneel worden High-Intensity Discharge (HID)-koplampen, bij ons bekend als xenon-verlichting, plus automatisch dimmende lichtunits aangeboden. De Wrangler Unlimited krijgt juist standaard led-verlichting in de koplampen en mistlampen. Voor het Sport-uitrustingsniveau biedt Jeep straks extra opties aan speciaal gericht op het rijden in een koud klimaat. 

Grand Cherokee

Van de Grand Cherokee zal een Trailhawk-uitvoering verschijnen. Deze meest capabele off-road uitvoering wordt standaard voorzien van het speciale Quadra-Drive II 4×4-systeem met meerdere elektronische ‘limited-slip’ differentiëlen. Het model krijgt een zwart lederen en suède interieur en zal standaard met 8,4 inch display en UConnect-infotainmentsysteem geleverd worden. 

De Grand Cherokee in Summit-uitrustingsniveau krijgt in het nieuwe modeljaar nog meer luxe accessoires toegevoegd. Daarnaast zorgt Jeep voor een nieuw front. Ook de SRT-uitvoering krijgt een exclusieve voorzijde. Een aantal andere uitvoeringen zullen voorzien worden van de neus en grille die debuteerde op de Grand Cherokee 75th Anniversary Edition. 

Cherokee

De reeds bestaande Jeep Cherokee Trailhawk staat in de 2017-prijslijst met nieuwe standaardopties, net als de Cherokee Overland. Voor laatstgenoemde Cherokee verschijnen twee nieuwe optiepacks, onder meer om beter een trailer te kunnen trekken. Nieuw op alle uitvoeringen zijn de standaard HID-lampen.  

Tot slot kondigt Jeep twee nieuwe uitrustingsniveaus aan van de Cherokee: de Altitude en de High Altitude. Het is nog niet bekend of deze in Nederland worden geïntroduceerd. Zodra dit bekendgemaakt zal worden komen we met uitgebreidere informatie. 

Sommige 2017-updates zullen snel beschikbaar komen, andere pas op termijn.

Tags: