Jeep onthult stoere Renegade op autosalon van Genève

Jeep heeft een stoere primeur bewaard voor de autosalon van Genève. De Renegade is Jeeps antwoord op de Nissan Juke en Opel Mokka.

Renegade betekent ‘rebel’ en dat is precies wat de nieuwe compacte Jeep uitstraalt. Het is een stoere auto, heel anders ook dan de nieuwe, meer gestroomlijnde Cherokee die trouwens op de autosalon van Genève zijn Europese debuut beleeft. “Het is een stevige auto, stoer, maar evengoed met een mooi design”, aldus de opgetogen woordvoerder over het nieuwe model.

De nieuwe Renegade maakt een enorme sprong vooruit in het interieur, zo blijkt bij een nadere inspectie van de auto op de stand. Het geheel is keurig afgewerkt en voorzien van mooie kunststoffen. Bovendien is het dashboard op smaak te brengen met gekleurde inzetstukken. Ruim is de Renegade ook, achterin biedt hij veel hoofdruimte en voldoende beenruimte voor een SUV uit het B-segment. Die klassering lijkt hij dan ook qua uitstraling en binnenruimte te ontgroeien. Of dat ook geldt voor de prijs is nog niet bekend.

Technisch is de Renegade een grote stap vooruit, ook ten opzichte van de nauwelijks grotere Compass. Hij beschikt over het Jeep Active Drive 4×4-systeem en wordt in Europa geleverd met zes motoren. Daarvan zijn er drie benzinevarianten: een 1.6 met 108 pk en twee 1.4 MultiAir-varianten met 140 en 170 pk. De drie MultiJet-diesels hebben vermogens van 118 tot 170 pk. De negentraps automatische versnellingsbak uit de Cherokee wordt ook in de Renegade leverbaar.

De Renegade komt eind dit jaar op de markt. 

Tags: