Jeep onthult zes concept cars voor Moab Easter Jeep Safari

De Jeep Wrangler Level Red, Wrangler Mojo, Wrangler Maximum Performance, Cherokee Adventurer, Cherokee Dakar en Grand Cherokee Ecodiesel Trail Warrior. Dat zijn de zes concept cars van Jeep voor het evenement Moab Easter Jeep Safari.

Het jaarlijkse Moab Easter Jeep Safari-evenement vindt volgende week weer plaats in het Amerikaanse stadje Moab. Jeep presenteert er maar liefst zes concept cars: de Wrangler Level Red, Wrangler Mojo, Wrangler Maximum Performance, Cherokee Adventurer, Cherokee Dakar en Grand Cherokee Ecodiesel Trail Warrior.

De Wrangler Level Red is ontwikkeld voor de meest ruiger terreinomstandigheden. Hij is opgetuigd met vele accessoires uit het Jeep Performance Parts-programma, zoals een lift-kit en speciale assen. Rode accenten, die contrasteren met de zwarte lak, moeten duidelijk maken dat de Level Red elk terrein aan kan. De Wrangler Mojo (het oranje exemplaar) is op de Level Red gebaseerd, maar heeft als extra’s 37 inch banden en dus nog meer bodemspeling. Om de wielen in de wielkasten te laten passen heeft merk deze vergroot en de bumpers ingekort.

De Wrangler Maximum Performance is blauw en is net als de Level Red en Mojo geschikt voor het meest ruige terrein. Hij heeft een extra stootrand voorop en een led-strip boven de voorruit, om ook ’s nachts optimaal zicht te hebben. De contouren van het landschap bij Moab vind je terug in de bestickering.

Jeep neemt niet alleen verbouwde Wranglers mee naar Moab, ook de nieuwe Cherokee is van de partij. De Cherokee Adventurer houdt het nog redelijk beschaafd met zijn ivoorkleurige lak en zwarte elementen. De Trailhawk – dus met alle off-raodsystemen van Jeep – is aangevuld met extra bodembescherming.

De Cherokee Dakar is een stuk uitbundiger, het is volgens Jeep ‘de meest extreme Cherokee ooit’. 33 inch banden, extra bodembescherming en een gewijzigde achterbumper voor een grotere afdaalhoek zijn enkele van de technische wijzigingen, maar de matgrijze lak in combinatie met rode details valt ook behoorlijk op. De zesde en laatste concept car is een Grand Cherokee, de Ecodiesel Trailwarrior. Jeep wil met die auto vooral laten zien dat je met een dieselmotor – die in de Verenigde Staten nog niet zo geaccepteerd is als in Europa – ook heel ver kan komen in het terrein.

Tags: