Jeep: opvolger Compass in 2016, Grand Wagoneer in 2018

Jeep heeft zijn toekomstplan gepresenteerd. Meest opvallende nieuws is de bevestiging van een nieuw topmodel met de naam Grand Wagoneer.

Jeep heeft zijn toekomstplan uit de doeken gedaan op de Investor Day van Fiat Chrysler Automobiles, waar het merk onder valt. Jeep heeft hier de Grand Wagoneer aangekondigd, een nieuwe luxe SUV die boven de Grand Cherokee wordt gepositioneerd. De auto krijgt drie zitrijen en komt in het derde kwartaal van 2018. Het wordt ‘de meest premium auto die het merk ooit heeft gemaakt’.

Jeep kondigt ook aan dat de Compass in het tweede kwartaal van 2016 wordt vervangen door een heel nieuw model met een nieuwe naam. Een jaar later is het de beurt aan de nieuwe generatie Wrangler, een auto die volgens CEO Mike Manley het merk Jeep definieert.

De andere modellen van het merk blijven in het assortiment, maar Jeep gaat internationaal. De auto’s worden straks in zes verschillende landen geproduceerd, waaronder Brazilië, China en Italië. Het is dus niet meer vanzelfsprekend dat een Jeep straks uit de Verenigde Staten komt.

Jeep maakt verder bekend dat de Grand Cherokee volgend jaar een facelift krijgt en in 2017 wordt vervangen door een nieuw model. Van elk Jeep-model verschijnt minimaal één Trailhawk-uitvoering, die geschikt is voor het meest ruige terrein.

In de tabel hieronder zie je productplanning van Jeep per jaar.

Modelplanning Jeep
2014 2015 2016 2017 2018
Renegade  Gr. Cherokee (fl)  Opvolger Compass  Renegade (fl)  Gr. Wagoneer 
Cherokee (fl) Wrangler
Gr. Cherokee 

(fl=facelift)

Tags: