Jeep Renegade en Compass 4xe First Editions snel bestellen

Wie een First Edition van de plug-in hybride Jeep Renegade of Compass wil bestellen, moet dit snel en online doen. Deze en andere ‘4xe’-versies worden in de zomer afgeleverd.

Jeep start de marktintroductie van de Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe – de plug-in hybride uitvoeringen van de SUV’s – met First Editions. Die kunnen alleen online worden besteld, op een speciale website die voor Nederland een dezer dagen live gaat. De exclusieve introductiemodellen zullen tegelijkertijd worden afgeleverd met de reguliere Longitude-, Limited-, S- en Trailhawk-uitrustingniveaus: vanaf de zomer. 

Over de First Editions weten we nu het volgende. Er verschijnen twee uitvoeringen: de Urban, gebaseerd op het S-uitrustingsniveau, en de Off-Road die voortbouwt op de Trailhawk. Alle worden voorzien van de topmotorisering met 240 pk, bestaande uit een 1.3 turbobenzinemotor met automaat aan de vooras en een elektromotor bij de achterwielen. Daarmee heb je permanent vierwielaandrijving.

In elektrische modus kan (theoretisch) tot zo’n 50 km ver gereden worden. In het First Edition Pack zit een Wallbox inbegrepen. Met de 3 kW-faciliteit kun je de auto binnen 3,5 uur opladen, met die van 7,4 kW is het binnen 100 minuten geklaard. Op het accupakket zit 8 jaar garantie, op de Jeep zelf 5 jaar. 

Behalve specifieke functies om bijvoorbeeld stroom te besparen worden de hybride First Editons standaard voorzien van een speciale uitrusting. Die bestaat uit het Uconnect Nav-systeem met 8,4 inch touchscreen, smartphone-uitwisseling, dodehoekdetectie, achteruitrijcamera, parkeerassistentie en -sensoren, elektrisch bedienbare spiegels en een laadkabel. De Urban heeft 19 inch grote wielen, de Off-Road 17 inch terreinexemplaren; de Renegade krijgt led-verlichting mee, de Compass bi-xenon. De First Editions verschijnen in vijf lakkleuren.

Tags: