Jeep Renegade Hard Steel: meer dan customizing

De Jeep Renegade Hard Steel-showcar lijkt op het eerste gezicht een oefening in customizing. Dat is het ook, maar dan met innovatieve materialen.

Als morgen de autosalon van Genève opent voor de pers zullen de media op de Jeep-stand de Renegade Trailhawk in Hard Steel-uitvoering aantreffen. Deze showauto is ontwikkeld door Jeep, diens accessoiremerk Mopar en het Fiat-Chrysler Style Centre, met als doel nieuwe individualiseringsopties te verkennen. 

Als eerste is gewerkt met een soort geborsteld staal dat afkomstig is uit de lucht- en scheepvaart. Het materiaal, gebruikt voor het exterieur en terugkerend in het interieur, is her en der afgewerkt met een mat zwarte kleur. Je vindt die bijvoorbeeld in de dakrails, spiegelkappen, lichtmetalen wielen, luchtinlaten, bumpers, airco roosters, handschoenenkastje en audiospeakers.

Ook het leder, van het Italiaanse Poltrona Frau, is bijzonder. Het zogenaamde Century leer in loodkleur kent een hoogwaardige coating die er op detailniveau uitziet alsof het leder eerder gebruikt is. Tot slot heeft de Hard Steel Renegade een bijzonder aanhangwagentje. Het omvat een entertainment station, ontwikkeld in samenwerking met streaming media provider Deezer. In de trekhaak zit techniek die een Wifi-hotspot levert. Natuurlijk is de speciale Jeep ook uitgerust met het nieuwe Uconnect-multimediasysteem van Fiat Chrysler, dat vanaf juni leverbaar is bij de dealers van het terreinwagenmerk. 

Tags: