Jeep Renegade Plug-in Hybrid komt begin 2020

Jeep is gestart met de voorbereidingen van de productie van de Renegade Plug-in Hybrid. De stekkerhybride komt begin 2020 op de markt.

Jeep gaat aan de stekker. De Renegade is het eerste model van het merk dat een plug-in hybride aandrijflijn krijgt. Jeep meldt dat de voorbereidingen voor de productie in Italië zijn begonnen. Volgend jaar bouwt het merk al enkele pre-productiemodellen en begin 2020 moeten de eerste exemplaren bij de dealers staan.

Details over de aandrijflijn zijn er nog niet. Waarschijnlijk dient de nieuwe 1.3 turbomotor als basis, aangevuld met een elektromotor, een automatische versnellingsbak en een klein accupakket waarmee de compacte SUV zo’n 50 kilometer volledig elektrisch kan rijden.

De Renegade is de eerste Jeep met een stekker, maar zeker niet de laatste. Moederbedrijf FCA heeft eerder dit jaar aangekondigd dat er op dit moment twaalf verschillende aandrijflijnen worden ontwikkeld die op de een of andere manier geëlektrificeerd zijn. Van alle Jeep modellen komt tussen nu en 2022 minimaal één geëlektrificeerde versie. Na de Renegade volgt waarschijnlijk snel de nieuwe Wrangler als tweede plug-in hybride van het merk.

Tags: