Jeep Renegade top-uitvoeringen komen eraan

Na de recente introductie van de Jeep Renegade volgen de top-uitvoeringen nu snel. Het zijn de Renegade en Renegade Trailhawk met negen-traps automaat. 

Volgend weekend arriveren de nieuwe Jeep Renegade-uitvoeringen in de Italiaanse showrooms, snel daarna mogen we deze in Nederland begroeten. Deze top-uitvoeringen zijn alle voorzien van de negen-traps automatische transmissie die speciaal is afgesteld voor de Renegade en diens Active Drive Low vierwiel-systeem. De automaat wordt gecombineerd met een tweede generatie MultiJet turbomotor van 2,0 liter inhoud. Deze zal verkrijgbaar zijn in 140 en 170 pk. Nederlandse prijzen beginnen bij 41.190 euro.

Als koper kun je deze Renegade bestellen in het Limited-uitrustingsniveau maar ook als Trailhawk. Laatstgenoemde is voorzien van een pakket off-road techniek waarmee de compacte SUV z’n weg kan vinden onder alle weersomstandigheden en in moeilijk terrein. Denk aan specifieke ophanging, Selec-Terrain en Rock and Hill Descent Control. De Trailhawk staat 35 mm hoger boven de grond dan de voorwielaangedreven Renegade.

Bodemplaten en rubber strips beschermen de Renegade Trailhawk tegen beschadigingen. Standaard is deze off-roader uitgerust met 17 inch, zwartgespoten lichtmetalen wielen, speciale banden, dakrails, halogeen mistlampen voor, 7 inch TFT-kleurendisplay, parkeersensoren achter, getinte ramen en een twee-zone climate control airco. De Renegade Trailhawk verschijnt alleen met 170 pk-motor. Die heeft een vanafprijs van 42.790 euro.

Tags: