Jeep wordt hybride: Compass en Renegade PHEV

Jeep laat zien dat hybridetechniek en terreinvaardigheid hand-in-hand gaan. Het merk presenteert de Renegade en Compass PHEV.

Jeep start met de elektrificatie van zijn modellen, te beginnen met de Renegade en Compass. Deze modellen worden voorzien van hybridetechniek, waarmee traditionele vierwielaandrijving met een cardanas overbodig is. Het 4x4e-systeem van Jeep werkt met een elektromotor die de achterwielen aandrijft, terwijl de brandstofmotor de voorwielen in beweging brengt. Die motor is de nieuwe 1.3 turbo, die onlangs in de Renegade debuteerde en nu dus ook naar de Compass komt.

Er komen verschillende versies van de nieuwe aandrijflijn, met vermogens van 190 tot 240 pk. De PHEV-uitvoeringen van Jeep kunnen zo’n 50 kilometer op alleen elektriciteit rijden en hebben een theoretische CO2-uitstoot van 50 g/km. De krachtigste uitvoeringen accelereren in zo’n zeven tellen van 0 naar 100 km/u. Omdat de PHEV’s nog niet gehomologeerd zijn, geeft Jeep alleen indicatieve cijfers vrij.

Jeep presenteert de Renegade en Compass PHEV in de stoere Trailhawk-uitvoering met extra bodemspeling, om te laten zien dat de nieuwe hybridetechniek goede terreinprestaties niet in de weg staat. Wanneer de stekkerhybrides op de markt komen is nog niet bekend.

Tags: