Jeep Wrangler 75th Salute Concept: terug naar de Willys MB

Bij de viering van de 75e verjaardag van het merk Jeep hoort natuurlijk ook een saluut aan de ‘oer-Jeep’ Willys MB. Die is er nu. 

De auto die in de volksmond Jeep werd genoemd – en later ook officieel zo zou gaan heten – maar in de jaren ’40 van de vorige eeuw nog onder de naam ‘Willys’ werd geproduceerd, was bedoeld voor militair gebruik. Een saluut aan deze ‘oer-Jeep’ kan natuurlijk niet ontbreken bij de viering van 75 jaar Jeep. 

Daarom presenteert het Amerikaanse merk nu de Wrangler 75th Salute Concept. Als basis heeft het de Sport-uitrusting van de Wrangler genomen, voorzien van de 3.6 Pentastar V6-motor en zestraps automaat. Daar zijn stoere details aan toegevoegd die bijna alle een knipoog vormen naar de Willys MB, de eerste civiele uitvoering van de Jeep. 

Het begint met de olijfgroene lakkleur en de afwezigheid van B-stijlen en deuren. De 32 inch grote wielen hebben stalen velgen in de maat 16 inch. Aan de voor- en achterzijde van de bumpers zitten trekhaken uit de tijd van onze grootmoeders, achterop de auto is een reservewiel aangebracht. Leuke details zijn de klinken dwars op de motorkap. De met canvas beklede stoeltjes hebben de kenmerkende, lage rugleuning. 

Meer over de militaire en civiele historie van Jeep lees je op onze merkpagina

Tags: