Jeep Wrangler Arctic: laat de winter maar komen

Hoewel het nog augustus is lijkt het wel herfst. Jeep gaat nog een stapje verder en is al klaar voor de winter. Het brengt een speciale Arctic-uitvoering uit voor de Jeep Wrangler en Wrangler Unlimited.

Vandaag gaat alle aandacht uit naar het Fiat-concern. Eerder brachten we het nieuws van de nieuwe Fiat Panda, de Lancia Flavia Cabrio, de verbeterde Alfa Romeo 4C Concept en drie limited editions van Abarth; maar ook Jeep hoort tegenwoordig bij Fiat. En ook dit merk heeft nieuws: het brengt op de IAA-autoshow in Frankfurt de Jeep Wrangler Arctic mee.

Het Arctisch gebied kent een van de meest extreme klimaten, met windsnelheden van boven de 160 km/u en een temperatuur tot -45 graden Celcius. De Jeep Wrangler en Wrangler Unlimited zijn daarop voorbereid, aldus CEO Mike Manley. Jeep brengt een speciale editie uit die daar de nadruk op legt.

De Wrangler Arctic wordt vanaf begin 2012 leverbaar in de kleuren Winter Chill, Bright Silver of Bright White. De hardtop krijgt dezelfde tint. De Arctic is gebaseerd op het Sahara-uitrustingsniveau van de Wrangler maar krijgt enkele extra features zoals half glanzende 17 inch wielen met bijpassende banden. Natuurlijk zijn de voorstoelen verwarmd. De kleuren in het interieur zijn Polar White en (voor de stoffering) zwart, met oranje accenten. Het instrumentenpaneel en de middenconsole zijn opnieuw ontworpen. Jeep belooft ook kwalitatief betere materialen in de Wrangler.

Maar het beste nieuws ligt onder de motorkap. De 3,6 liter V6 Pentastar-benzinemotor van het Chrysler-concern vervangt de 3.8 V6. Ten opzichte van dit oudje levert de Pentastar 42 procent meer vermogen (284 pk), 10 procent meer koppel (347 Nm) maar verbruikt 5 procent minder brandstof. Verder is de Wrangler voor het eerst voorzien van een vijfbak automaat en is er optioneel zelfs een handmatige transmissie te bestellen. Jeep heeft de prijs nog niet meegedeeld en nog geen foto’s van de speciale uitvoering vrijgegeven. Over 2 weken is de Wrangler Arctic echter te bezichtigen op de IAA, samen met de Grand Cherokee SRT8.

Tags: