Jeep Wrangler Rubicon X Package

Jeeps meest terreinwaardige Wrangler, de Rubicon-uitvoering, kan tegen de zomer ook met X Package besteld worden. Die is voorzien van accessoires die de Jeep een meer ‘urban’ gezicht moeten geven. 

De Jeep Wrangler en diens vierdeursbroer Wrangler Unlimited kunnen straks ook besteld worden in een speciale, gelimiteerde uitvoering met de naam Rubicon X Package. Jeep-liefhebbers zullen de gewone ‘Rubicon’ kennen als de vierwielaangedreven Wrangler die de beste voorzieningen heeft om in off-road terrein te kunnen rijden. 

Met het X Package krijgt deze accessoires als een speciale grille, motorkap met ‘Power Dome’ luchtinlaten, donker getinte ramen, zwarte 17 inch lichtmetalen wielen, een hoes voor het reservewiel en enkele spullen van Mopar, de leverancier van speciale onderdelen voor het Fiat-concern. Voor het eerst op de Rubicon krijg je een Dual Top-configuratie: zowel een hard top in de kleur van de carrosserie als een canvas dak dat open kan zodra het zonnetje schijnt. 

Het interieur is verfraaid met lederen bekleding op de verwarmbare stoelen voorin, leder op het stuurwiel, zilverkleurige accenten en Mopar-matten. Het uitgebreide UConnect-infotainment/navigatiesysteem ontbreekt niet. 

Kopers kunnen kiezen voor de benzineversie – met 3.6 V6 Pentastar-motor van 284 pk – of voor de 2,8 liter turbodiesel, die 200 pk vermogen biedt en 460 Nm koppel. Een vijftraps automaat is standaard. De Rubicon X Package komt inclusief Active Sway Bar System, een stabilisator voorop. De speciale Wrangler (Unlimited) wordt momenteel geshowd op de autosalon in Genève, op de stand waar ook de nieuwe Jeep Renegade te zien is. Prijzen worden bekendgemaakt zodra de limited edition op de markt komt (tweede kwartaal 2014).

Tags: