Jeeps hybride aandrijving ondersteunt offroadcapaciteiten

Jeep vertelt meer over de offroadcapactiteiten van de Renegade en Compass 4xe. De reguliere uitvoeringen van de plug-in hybride Jeeps staan binnenkort in de showrooms.

Momenteel zijn de First Editions verkrijgbaar van de plug-in hybrides Jeep Renegade 4xe en Jeep Compass 4xe. Over niet al te lange tijd volgen de reguliere uitvoeringen. Die zullen verkrijgbaar zijn in drie uitrustingsniveaus: Limited Business, S en Trailhawk. Die laatste is de ultieme terreinuitvoering voor ‘diehard’ offroaders – met extra paardenkrachten bovendien. Toch beschikken ook de Limited Business en S over terreinvaardigheden.

Alle drie zijn voorzien van ‘eAWD’ vierwielaandrijving: een brandstofmotor voorin en elektromotoren op de achteras. Daardoor is ook op de achterwielen altijd direct tractie beschikbaar. Verder helpt de continue aanwezigheid van hoogspanningsstroom daaraan mee, ongeacht de laadtoestand van de accu. 

Het offroaden wordt verder ondersteund door de extra trekkracht die de elektromotoren leveren – op de Trailhawk zelfs tot 50 procent extra in vergelijking met de 170 pk diesel. De Renegade en Compass 4xe zijn volledig waterdicht afgedicht. Zodoende kun je veilig met de hybrides door water waden.

Tractiemodi

Het Jeep Selec-Terrain tractie controlesysteem biedt naast de bekende modi zoals Snow, Sand/Mud en Rock nu ook een Sport-stand, specifiek voor de stad. Daarmee schakel je zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor in. Je krijgt een scherpere gasrespons, kunt strakker sturen en de transmissie vertoont een passender gedrag voor de ‘urban jungle’.

Samen met de Auto-stand worden deze gecombineerd tot twee 4×4-tractiemodi. Bij 4WD-Lock worden, tot 15 km/u, continu vier wielen aangedreven. De modus 4WD Low is bedoeld om in zeer moeilijk terrein de offroadcapaciteiten optimaal te kunnen benutten. Jeep heeft de nieuwe modellen onder allerhande omstandigheiden uitgebreid getest. Ook niet onbelangrijk: dankzij de hybride aandrijving kun je offroaden en toch het brandstofverbruik binnen de perken houden.

Tags: