Kies maar: zes speciale Jeep conceptcars

Jeep gaat helemaal los op het Easter Jeep Safari-evenement in Moab. Het merk laat maar liefst zes nieuwe conceptcars zien.

De Jeep Grand Cherokee Trailhawk Concept, de Wrangler Mopar Recon, De Wrangler Stitch, de Sand Trooper II, de Wrangler Flattop en de Wrangler Slim. Dat zijn de namen van de zes conceptcars die Jeep laat zien op het Easter Jeep Safari-evenement in het Amerikaanse Moab.

Van de zes conceptcars heeft er een de Grand Cherokee als basis. De Trailhawk Concept valt vooral op met zijn Blood Orange-kleur en 35 inch off-road-banden. De andere vijf studiemodel zijn allemaal Wranglers, waarvan de Flattop de meest opvallende is. Deze versie maakt van de Wrangler bijna een chique auto, dankzij de lagere daklijn en de luxueuze afwerking van zowel in- als exterieur.

Iets minder chique is de Wrangler Mopar Recon. Deze is ontworpen voor de meest zware terreinomstandigheden. Hij heeft een off-roadbumper met enorme beugel en monsterlijke terreinbanden. Een 6.4 V8-motor zorgt ervoor dat je niet te weinig power hebt. De Wrangler Stich is van een hele andere orde: alles aan deze auto is ontworpen om de Wrangler zo licht mogelijk te maken. De deuren zijn eruit, diverse carrosseriedelen ontbreken en andere zijn weer van koolstofvezel gemaakt. Ook alle ‘onnodige’ luxe, zoals airconditioning en een radio, ontbreekt.

Concept nummer 5 is de Sand Trooper II. Die ‘II’ suggereert dat er al een deel 1 is geweest en dat klopt, die stond vorig jaar op de Sema tuningshow in Las Vegas. Meest opvallend aan de Sand Trooper zijn de beige/zwarte kleurstelling en de 40 inch wielen. De Wranger Slim sluit de rij en is een soort van rijdende etalage van accessoires die huisleverancier Mopar kan leveren.

Tags: