‘Kleine Jeep op komst’

Jeep komt mogelijk met een klein model, dat onder de Renegade wordt gepositioneerd. De beslissing over de komst van de auto wordt binnenkort genomen.

Komt er een nieuwe, kleine Jeep? Kan Jeep zijn merkwaarden verenigen in een klein model onder de Renegade? Als je die vraag met ‘ja’ beantwoord kan worden, dan gaat de auto er komen. De hoge bazen van het merk denken er nu over na en komen binnenkort met een antwoord. Mike Manley, de CEO van Jeep, heeft dat gezegd tegen Automotive News.

De nieuwe kleine Jeep wordt, als ‘ie komt, waarschijnlijk in Italië gebouwd. De fabriek nabij Napels, waar nu nog de Panda wordt gemaakt, is vanaf 2020 beschikbaar als de productie van de nieuwe generatie verhuist naar Polen. De nieuwe Jeep deelt zijn techniek met de nieuwe Panda. Er gaan bovendien geruchten over een nieuwe, compacte SUV van Fiat onder de 500X. Die auto kan dan samen met de nieuwe Jeep ontwikkeld worden.

In juni presenteert Fiat Chrysler Automobiles, waaronder Jeep valt, zijn nieuwe vijfjarenplan. Dan zullen we zien wat de hoge bazen hebben besloten.

Tags: