‘Kleine SUV Jeep gaat Jeepster heten’

De compacte Jeep die in 2014 het levenslicht ziet gaat Jeepster heten. Die geruchten gingen al een tijdje en nu duikt die naam dus opnieuw op.

Op de autosalon van Genève begin maart gaat het doek eraf. De compacte SUV van Jeep is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. De auto gaat volgens de Australische website Drive de naam Jeepster dragen. Geruchten over deze naam gingen al eerder, vooral omdat Jeep deze historische naam in 1999 al eens eerder afstofte door hem op een studiemodel te plakken.

Een dealer die de auto heeft gezien zegt dat de Jeepster nog het meest weg heeft van een moderne interpretatie van de Willys Jeep die in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. Daarmee onderscheidt de Jeep zich duidelijk van de auto waar hij zijn techniek mee deelt: de Fiat 500X, die later in 2014 het levenslicht ziet.

Na de Cherokee is de Jeepster de tweede Jeep met Italiaanse techniek. De compacte Jeep wordt zelfs in Italië gebouwd en krijgt de beschikking over MultiAir en MultiJet-motoren van Fiat. Uiteraard zorgen de Jeep-technici ervoor dat de Jeepster volwaardige terreincapaciteiten krijgt.

Tags: