Kwartet nieuwe Abarth-uitvoeringen

Abarth grijpt de autoshow van Bologna begin december aan om vier nieuwe uitvoeringen te presenteren. Dat zijn de Abarth 595 Turismo en Competizione, Abarth 695 Assetto Corse en de Abarth Punto Scorpione.

De vier primeurs van Abarth in Bologna zijn nog op een hand te tellen. Abarth presenteert vier nieuwe versies, waarvan er drie zijn afgeleid van de Fiat 500. De Punto staat ook in spotlights als Scorpione, een tot 99 stuks gelimiteerde oplage in samenwerking met snowboardmerk Nitro.

De Scorpione is vooral heel erg zwart: het exterieur is gespoten in twee tinten zwart en ook in het interieur overheerst die kleur. Een 180 pk sterke 1.4 MultiAir zorgt voor de aandrijving. De remmen en vering van de Scorpione zijn iets aangepast en het uitlaatsysteem komt uit het sportieve Esseesse-programma. Optioneel levert het Italiaanse merk een Abarth Nitro Winterkit met onder andere 17 inch winterbanden en een snowboardrek. Uiteraard is er ook een speciaal ‘Powered by Abarth’ snowboard verkrijgbaar.

De drie nieuwe uitvoeringen van de 500 Abarth zijn de 595 Turismo, 595 Competizione en 695 Assetto Corse. Die laatste is ontwikkeld voor gebruik op het circuit en heeft een 205 pk sterke versie van de 1.4 turbomotor aan boord. De 595-versies moeten het met 160 pk doen maar dat is nog altijd meer dan de ‘standaard’ 500 Abarth. De Turismo-versie is wat meer gericht op stijl (foto 2) en de Competizione op sportiviteit (foto 3). De nieuwe uitvoeringen komen begin volgend jaar naar Nederland.

Tags: